STOP THE PRESS!

Night at the Museum: Haudan salaisuus (Night at the Museum: Secret of the Tomb)

Night at the museum - Haudan salaisuusOhjaus:  Shawn Levy
Käsikirjoitus: David Guion, Michael Handelman
Tuotanto: Chris Columbus, Mark Radcliffe, Shawn Levy
Pääosissa: Ben Stiller, Steve Coogan, Owen Wilson, Robin Williams, Ricky Gervais, Dan Stevens, Rebel Wilson, Ben Kingsley, Dick Van Dyke, Mickey Rooney
Arvio: 2/5

Egyptissä 30-luvun loppupuolella arkeologi-isänsä kanssa matkustava Cecil löytää faarao Merenkahren (Ben Kingsley) haudan. Varoituksista huolimatta isä määrää kaiken siirrettäväksi museoon. Seuraavaksi siirrytään takaisin nykyajan New Yorkiin, jossa vanha kunnon vartija Larry (Ben Stiller) on hyvissä väleissä museon historiallisten eläinten ja hahmojen kanssa. Museossa järjestetään varainkeruujuhlat, joissa Teddy Rooseveltin (Robin Williams) johdolla esitellään rahoittajille museon historialliset hahmot elävinä. Egyptistä tuotu Ahkmenrahin maaginen taulu, joka on mahdollistanut hahmoille elämän, on nyt sulamassa ja aiheuttaa katastrofaalisen tilanteen. Vain Lontoon luonnnontieteellinen museo voi korjata sen, mutta reissu Lontooseen tulee olemaan ikimuistettava.

Vanha sanonta ”kolmas kerta toden sanoo” ei pidä tässä tapauksessa paikkaansa. Saagan todennäköisesti viimeiseksi osaksi jäävä elokuva ei tarjoa mitään uutta, eikä oikeastaan sellaista, mikä saisi katsojan nauruhermot kutkuttamaan. Itseasiassa melko köykäisillä aineksilla tarina on kasattu yhteen ja vakiokasvot ovat rooleissaan suorastaan väsähtäneen oloisia. Onneksi piristäviäkin hahmoja löytyy, kuten Lancelotina esiintyvä Dan Stevens ja toisena Lancelotina esiintyvä…. jätetään se pieneksi salaisuudeksi. Valitettavasti edes erikoistehosteet eivät saa allekirjoittanutta innostumaan, sillä samanlaisia ne ovat olleet aiemmissa osissa. Night at the Museum: Haudan salaisuus on kirjaimellisesti haudanväsyttävää tehosteviihdettä.

Lisämateriaalina tarjolla on useita dokumentteja elokuvan tekemisestä, poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, ohjaajan kommenttiraita ja valokuvagalleria.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment,  2015

Traileri: