STOP THE PRESS!

Luokkakokous

LuokkakokousOhjaus: Taneli Mustonen
Käsikirjoitus: Claudia Boderke, Lars Mering
Tuotanto: Jesse Fryckman, Oskari Huttu, Markus Selin, Jukka Helle
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg, Niina Lahtinen, Helena Vierikko, Lotta Kaihua, Lauri Tilkanen, Inka Kallén, Taneli Mäkelä, Pirkka-Pekka Petelius, Maria Sid, Satu Silvo, Santtu Karvonen, Anna-Maija Tuokko, Jenni Kokander
Arvio: 4,5/5

Toimittaja Niklaksella (Aku Hirviniemi) on jämähtänyt elämä paikoilleen, eikä hän uskalla elää vapautuneesti. Hänestä tuntuu, että avioliitto on lähinnä suorittamista, eikä hän siitäkään tahdo oikein kunnolla selviytyä. Työmiehenä toimiva Antti (Sami Hedberg) viettää todellista kaksoiselämää: ennen ja jälkeen avioeron. Parisuhdeterapiassa vaimo löysi itselleen nuoren ja ”ymmärtävän” miehen. Sen jälkeen Antin elämä on ollut pelkkää alamäkeä. Naissankarimainen rokkistara Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ei pysty sitoutumaan vakavasti, vaan hänelle naiset ovat lähes kertakäyttöihmisiä. Eräänä päivänä kaverukset saavat kutsun tulla Naantalin lähistölle viettämään luokkakokousta. Reissusta on tarkoitus tulla mahtava bilematka, mutta siitä tuleekin jokaisen elämän mullistava tapahtuma.

Vaikka kyseessä on kieliposkella tehty railakas komedia, pelkkää rellestelyä se ei ole. Luokkakokous kertoo kolmesta jo keski-iän kynnyksellä olevasta erilaisesta kaveruksesta ja heidän ongelmistaan. Siihen kun lisätään sopivat sekoilut, niin katsoja pääsee hekottelemaan sielunsa kyllyydestä.  Claudia Boderken ja Lars Merigin kutkuttava käsikirjoitus tarjoaa erinomaisen lähtökohdan Taneli Mustosen ohjaustyölle, jota reippaasti täydentää aivan huippuluokkainen miestrio Hirviniemi, Hedberg ja Linnonmaa. Varsinkin jälkimmäinen osoittautuu aivan loistavaksi esikoisroolissaan. Linnonmaa on kuin luotu tähän rooliin, koska hän vetää jutun täysin luonnollisesti ilman mitään ylinäyttelemistä. Myös Hedberg hoitaa hommansa todella upeasti kotiin, mutta Hirviniemi on jo omassa roolissaan omien maneeriensa vanki. Valitettavasti, sillä välillä hän tahtoo unohtaa roolihahmonsa ja on pelkkä Hirviniemi. Luokkakokous on hervoton komedia, jolle amerikkalainen Kauhea kankkunen häviää suoraan monen shotin edestä!

Lisämateriaalina tarjoillaan Hirviniemen, Hedbergin, Linnonmaan ja ohjaaja Mustosen haastatteluja, traileri, making of -dokumentti ja pari musiikkivideota.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Nordisk Film, 2015

Traileri: