STOP THE PRESS!

The Equalizer: Oikeuden puolustaja (The Equalizer)

theequalizer

Ohjaus: Antoine Fuqua
Käsikirjoitus: Richard Wenk
Tuotanto: Todd Black, Jason Blumenthal, Tony Eldridge, Alex Siskin, Michael Sloan, Steve Tisch, Denzel Washington, Richard Wenk
Pääosissa: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman, Melissa Leo
Arvio: 2/5

1980-luvun jännityssarjan Kutsukaa McCall (1985-1989) päähenkilö (jäykkäilmeinen Edward Woodward) oli entinen tiedusteluagentti, joka hölkkäsi poplarin liepeet lepattaen hätiin milloin vain vääryyttä kärsinyt kansalainen kättä pidempää kaipaili. Samaa hommailee uusioversio The Equalizerina riehuva Denzel Washington.

Rautakaupassa työskentelevä McCall auttelee mielellään kanssaihmisiään, laihduttelee läskiä työkaveriaan ja noin. Öisin hän istuskelee lähikuppilassa lueskelemassa ja suremassa kuollutta vaimoaan. Siellä hän tutustuu kaltoin kohdeltuun ilotyttöön (Chloë Grace Moretz), jonka päättää pelastaa huonoilta teiltä. Homma ei ole helppo, sillä kohta McCall huomaa saaneensa vastaansa koko venäläisen mafian. Ruumiita kasautuu ennen kuin tilanteet ovat tasapainossa.

McCall kelpaisi hyvin meikäläiseksi poliitikoksi ja kukkahattutädiksi, siitä on nimittäin oksat pois, kun hän päättää ihmisen olevan avun tarpeessa. Toimenpiteiden jälkeen kansalainen saattaa kyllä vielä jotenkuten hengittää, mutta prosessin aikana tulleet vammat ovat vakavia.

Noin toimintaelokuvaksikin The Equalizer voisi olla kotimaista tuotantoa, niin on jäykkää meno. Kummallinen jähmeys yleensäkin vaivaa koko elokuvaa, lieneekö jotenkin tarttunut Woodwardin brittiläisestä ilmeettömyydestä. Puutarhatyökaluilla tehdään outoja ja siinä sitten se. Tyhjää.

Ekstroissa haastatteluja ja pätkiä elokuvan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures, 2015