STOP THE PRESS!

Uuden ASTERIX-elokuvan Asterix ja Obelix ovat Eero Ritala ja Arttu Wiskari

Piirtäjä Albert Uderzon ja käsikirjoittaja René Goscinnyn vuonna 1959 luoma, maailmanlaajuiseen suosioon noussut Asterix on tulossa huhtikuussa elokuvateattereihin uudessa elokuvassa Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho. Elokuva perustuu samannimiseen sarjakuva-albumiin, joka julkaistiin Suomessa ensi kertaa vuonna  1972. Asterixin seikkailuista on tehty jo lukuisia elokuvia, mutta nyt valkokankaille saadaan pitkästä aikaa animaatio – kaksi edellistä Asterix-elokuvaa olivat näyteltyjä live-action –elokuvia.

Ranskalaisen animaation ovat ohjanneet Louis Clichy ja Alexandre Astier. Suomessa elokuvateattereihin tulee suomeksi puhuttu versio, jonka pääroolissa Asterixina kuullaan Eero Ritala ja Obelixina Arttu Wiskari.

”Olen hämmentyneen iloinen, että saan esittää Asterixia, koska olen itsekin lukenut Asterixeja lapsena. Itse asiassa Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho –albumi oli ensimmäinen Asterix-albumi, jonka olen joskus 6-vuotiaana lukenut”, Eero Ritala sanoo.

Myös Arttu Wiskari on vanha Asterix-fani: ”Hienoa päästä antamaan ääni Obelixille, lapsuuteni sankarille. Minulla on suvun kautta kulkeutunut perintönä alkuperäisiä Asterix-sarjakuvia, jotka on käännetty englanniksi. Samaisia sarjakuvia tuli plärättyä pikkupoikana mökillä. Silloin en ymmärtänyt vielä tarinoiden tekstityksistä mitään, mutta pelkkiä kuviakin oli jännä seurata”.

Elokuvan synopsis:

Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon sinnikkäistä gallialaisista lopullisesti. Koska hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan tätä viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää kokeilla yllätyshyökkäystä: sivilisaation tuomista kylän porteille! Hän rakentaa uuden Rooman – Jumaltenrannan – Asterixin kylän ympärille, painostaen gallialaiset joko omaksumaan kulttuurin tai lähtemään. Huolimatta Asterixin ja Obelixin suunnitelmista pysäyttää rakennustyöt, alkavat rakennukset pian nousta ja Rooman ka nsalaiset saapuvat valtaamaan heidän asuinaluettaan, aiheuttaen kaaoksen Asterixin kylään. Tarkoittaako tämä lopultakin Caesarin voittoa?

ELOKUVAN ENSI-ILTA ON 3. HUHTIKUUTA