STOP THE PRESS!

Fury

furybluOhjaus ja käsikirjoitus: David Ayer
Tuotanto: David Ayer, Bill Block, John Lesher, Ethan Smith
Pääosissa: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal, Jim Parrack, Jason Isaacs, Scott Eastwood
Arvio: 2,5/5

Fury (2014) sijoittuu vuoden 1945 Saksaan, toisen maailmansodan viimeisiin viikkoihin. Sodan lopputulos on selvä, mutta vielä vain pitää tapella. Wardaddyksi (Brad Pitt) kutsuttu kersantti Collier saa komentamansa Sherman-tankin miehistöön alokas Ellisonin (Logan Lerman). Ellisonin sopeuttamisella sodankäynnin realiteetteihin tulee kiire, sillä panssarivaunulle nakitetaan tehtävä, joka merkitsee taistelua valtavaa ylivoimaa vastaan.

Fury alkaa lupaavasti: sodan kauhuja kuvataan suht realistisesti, sotilaat ovat liki elukoita (myös Brad Pitt!) ja koko touhu on täysin järjetöntä. Tyypilliseksi Hollywoodin sotaelokuvaksi Fury kuitenkin muuttuu: isojen poikien seikkailuretkellä ollaan, sankareiksi kasvetaan ja uhrautuminen oman maansa puolesta on hyveistä suurin. David Ayerin ohjauksesta sentään välittyy suljetun tilan ahdistus, ja taistelut – varsinkin viiden tankin välinen – on toteutettu komeasti. Sotaelokuvien keskikastiin kuitenkin jäädään.

Ekstroissa rutkasti poisjätettyjä ja lyhennettyjä kohtauksia, juttua elokuvan teosta, haastatteluja ja vähän asiaakin oikeista Sherman-tankeista.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures, 2015

Traileri: