STOP THE PRESS!

Big Game -elokuvan kansainvälinen tähti Ray Stevenson Suomeen

Jalmari Helanderin ohjaaman ja Petri Jokirannan tuottaman kotimaisen Big Game -elokuvan yksi päänäyttelijöistä saapuu vieraaksi Suomeen. Ray Stevenson esittää USA:n presidentin henkivartijaa. Hän osallistuu Suomen kutsuvierasensi-iltaan 18.3.

Pohjois-Irlannissa syntynyt ja Englannissa varttunut Ray Stevenson tunnetaan ehkä laajimmin roolistaan Titus Pollona TV-sarjassa Rooma. Vuonna 2013 Ray esitti palkkatappaja Fireflyta G.I. Joe Retaliation -elokuvassa Dwayne ”The Rock” Johnsonin ja Bruce Willisin rinnalla. Hänet nähdään myös Outolintu-sarjan elokuvissa Divergent – Outolintu ja Kapinallinen. Stevenson esiintyy myös elokuvissa The Three Musketeers, Thor, Book of Eli, The Other Guys ja King Arthur.

Rare Exports -elokuvan kansainvälinen menestys oli tärkeä peruskivi Helanderin ja Jokirannan seuraavalle hankkeelle. Big Game on tekemisen ja tavoitteiden tasolla suora jatkumo Rare Exportsille, joka osoitti että menestyksekkään genre-elokuvan voi tehdä Suomessa.

Big Game on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, ja se perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, joka näyttelee pääosassa Yhdysvaltain presidenttiä sekä Onni Tommila, joka esittää 13-vuotiasta Oskaria. Kuvaajana toimii Mika Orasmaa ja Scanline VFX (Marvel’s Avengers Assemble, Iron Man) vastaa erikoistehosteista. Samuel L. Jacksonin ja Onni Tommilan lisäksi muissa osissa nähdään mm. Ray Stevenson, Mehmet Kurtulus, Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine, Jorma Tommila ja Risto Salmi. Elokuvan tuotantobudjetti on n. 8,5 miljoonaa euroa.