STOP THE PRESS!

LittleBigPlanet 3

little_big_planet_3-27717391-frntlTekijä: Sumo Digital
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3/5

Kun LittleBigPlanet saapui markkinoille, se oli suunnannäyttäjä. Mikään konsolipeli ei ollut yhdistänyt niin sopivasti hauskaa tasoloikkaa, söpöä ulkoasua, toimivaa ja monipuolista kenttäeditoria ja yhteisön mielikuvituksen räjähtävää voimaa. Pelistä tuli ilmiö, jota monet ovat koettaneet imitoida ja parantaa, harva on onnistunut. Nykyään alkaa kuitenkin olla jo melkein vakio, että pelissä on oltava mukana kenttäeditori sekä kenttien jakomahdollisuus. Minecraft on jättänyt muut luomispelit kauas taakseen, mutta miten pärjää uusin painos Säkkipojan seikkailuista?

Sackboy tempaistaan ohuesti kyhättyyn tarinaan, jonka päätarkoituksena on esitellä pelin uudet hahmot. Säkkiolentoja on tällä kertaa neljää eri tyyppiä, mikä tietenkin monipuolistaa tasoloikinnassa käytettävää pulmastoa. Itse pääpelissä siitä ei juuri ehdi innostua, mutta muiden pelaajien tekemissä kentissä on entistä enemmän variaatiota, kun hahmoja vaihdellaan kesken kaiken: yksi osaa muuttaa kokoaan, toinen juosta lujaa ja kolmas lentää. Tämän lisäksi isompia uudistuksia ovat Pumpinator-työkalu, sekä se, että kentissä voi mennä nyt entistä ‘syvemmälle’, eli niissä voi olla enemmän päällekkäisiä elementtejä.

LBP3.n myötä pelin pääkehittäjä vaihtui ja tuntuu, että samalla osa sen sielusta on myös vähän näivettynyt. Se on erinomaisen hiottu tuote, mutta se alkuperäinen riemukkuuden tunne ei vain oikein välity enää joka nurkasta ja saumasta. Sarjan kolmas osa ei toki voikaan tuntua kokonaan tuoreelta, koska luonnollisesti suurin osa kamasta on jo pelaajille tuttua. Se keksimisen ja löytämisen viehätys niistä asioista, joita pelin editorissa voi tehdä, oli vain iso osa LittleBigPlanetin viehätystä. Kyllä tämän parissa yhä viihtyy, ei vain niin kauan kuin ennen – vaikka pelattavaa onkin kirjaimellisesti miljoonia tasoja.

Aulis Stellan for smackthejack.net

Kuva © Sony Playstation

Traileri: