STOP THE PRESS!

Cinemadrome 10 From Outer Space 21. & 24.-25.4.2015 Arthouse Cinema Niagarassa

Viidettä toimintavuottaan viettävä Cinemadrome saapuu jälleen Niagaraan naputtelemaan pakettiin kevään erikoissarjat.  Ohjelmistossa jatketaan tuttuun tapaan asiapitoisella linjalla. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna 24. – 25.4. Niagaran valkokankaalla nimittäin nähdään mm. Ed Woodin ohjaama, useampaankin kertaan kaikkien aikojen huonoimmaksi kehuttu elokuva PLAN 9 FROM OUTER SPACE vuodelta 1959.
Uutta Mad Max -leffaa puolestaan on odotettu jo muutama vuosi ja ensi-illan nyt lopultakin häämöttäessä, Cinemadrome on ottanut velvollisuudekseen esittää sarjan toisen ja ehkäpä parhaan osan, George Millerin ohjaaman MAD MAX 2 – ROAD WARRIOR (1981) asianmukaisesti 35mm:n filmiltä.
Ohjelmiston kolmas leffajulkistus on suoraa jatkoa viime syksyn suositulle VHS-nostalgianäytökselle. Silloin katsottiin kalmanhajuinen rakkaustarina NEKRomantik, tällä kertaa vuorossa Jörg Buttgereitin ohjaama NEKRomantik 2. Näytöksen nimen mukaisesti leffa esitetään tietysti VHS-kasetilta.

Juhlavuoden kunniaksi festaria aloitellaan jo 21.4. Klubilla, kun Cinemadrome ottaa niskalenkin DocLoungesta ja heittää sen kevätsarjan päätökseksi hyvinkin dromeaiheisen dokumentin.

Koko ohjelmisto julkistetaan huhtikuun alkupuolella.

Cinemadromen järjestää Pirkanmaan Elokuvakeskus ja Trash Video.

Ed Wood: PLAN 9 FROM OUTER SPACE
(USA 1959) 79 min, DCP, ei tekstitystä

Varsin asiallista olisi tietää avaruusmuukalaisten pieleen menneet suunnitelmat 1-8. Tässä yhdeksännessä suunnitelmassa alieneiden ratkaisu on herättää kuolleet zombeiksi ja vampyyreiksi estämään ihmiskunnan aikomusta turhan vaarallisen pommin rakentamisessa.
Oikealla asialla ovat, mutta kuka muka tästä leffasta mitään juonta muistaa? Suuremmassa pääosassa on Ed Woodin yltiöpäinen usko omaan leffaansa ja sen ohjauksellisiin ratkaisuihin, ja tuotannon ongelmiin joista mikään ei ollut liian paha korjattavaksi. Eihän tästä ihan oikeasti maailman huonoimmaksi leffaksi ole kun huonompia voi kotimaan valkokankaalta bongata lähes viikottain, mutta kyllä tästä vähintään yhtä hyvät naurut lähtee kuin vuosi sitten esitetystä Manosistakin.

George Miller: MAD MAX 2: THE ROAD WARRIOR
(Australia 1981) 95 min, 35mm, ei tekstitystä

Ensimmäisessä Mad Maxissa kummitellut maailmanlopun tuntu on muuttunut todellisuudeksi. Aavikolla asusteleva ja perheensä menettänyt Max päättää auttaa rosvojoukon tähtäimessä olevaa pientä yhteisöä, jolla on hallussaan runsaat bensavarastot.
George Millerin huima maailmanlopun visio liikkuu neljällä pyörällä pitkin loputtomia aavikoita ja on antanut ideoita ja suuntaviivoja lukuisille post-apokalyptisille elokuville. Kauan ennen CGI-aikaa toteutetuissa stunteissa ja takaa-ajokohtauksissa riittää hulluutta ja oikeasti ruttaantuvaa peltiä.
Erityisesti tämä kakkososa kannattaa katsoa ja nimenomaan elokuvateatterissa ennen uutta, sarjaa kolmenkymmenen vuoden jälkeen jatkavaa MAD MAX: THE FURY ROADia.

Jörg Buttgereit: NEKROMANTIK 2
(Saksa 1991) 104 min, VHS, englanninkielinen tekstitys

Cinemadrome ysissä esitetty Nekromantik heilahti odotetusti Dromen katsotuimpien leffojen joukkoon. Erikoinen rakkaustarina roiskautti komeaan kliimaksiin, mutta jäi siitä huolimatta kesken hyvin 80-lukulaisen loppuyllätyksen myötä, joten tällä kertaa siirrytään suosiolla kakkososaan.
Heti kättelyssä ykkösosan päähenkilö pääsee haudan levosta sairaanhoitaja Monikan kotileluksi. Ongelmia tulee tälläkin kertaa kun puntariin joutuu Monikan uusi parisuhde ihan elävän miehen ja hiljakseen mätänevän herran välillä. Elävien ihmisten henkilödraama saa tälläkin kertaa seurakseen kalmankatkuista erotiikkaa ja iljettävyyksiä. Voisi melkein väittää että loppukohtaus ylittää jopa ykkösosan huikean masturbaation.