STOP THE PRESS!

Sammal antaa uudella albumillaan Myrskyvaroituksen

Suomalaisen progen lähettilään, Sammaleen, toinen albumi Myrskyvaroitus julkaistaan 15.5. Uudella albumillaan Sammal on päättänyt karistaa debyytin kirvoittaneet, toki kunnioitettavat, Black Sabbath ja Uriah Heep –vertailut ja olla ainoastaan Sammal. Lisäksi tuleva albumi on syntynyt edeltäjäänsä verrattuna enemmän koko yhtyeen toimesta.

– Tuleva levy on todellinen bändilevy. Biisinrunkoja syntyi niin Juhani Laineen urkusävellysten pohjalle, bassokuvioiden päälle ja perinteiseen Sammal tyyliin myös kitarariffien ollessa biisin perustana. Pohja-ajatuksena oli kurottaa jonnekin Vangeliksen, Moody Bluesin, skandinaavisen jatsin ja iskelmän, sekä varhaisen Turkki -progen ja psykedelian suuntaan, kertoo Sammalen kitaristi Jura Salmi tulevasta levystä.

Sammalen Myrskyvaroitus on äänitetty Jussi Vuolan V.R.-studiolla ja levyn on miksannut Jaime Gomez Arellano (mm. Paradise Lost). Albumin julkaisee Svart Records.

Turkulainen Sammal perustettiin 2004 laulaja Janu Kiviniemen ja kitaristi Jura Salmen toimesta. Tammikuussa 2013 julkaistu debyytti sai hyvän vastaanoton mediassa ja levy kirvoitti kunnioitettavia vertailuja vaihtoehtofolkista doomiin.

Nyt on aika Sammalen toisen tulemisen!

Kuuntele Sammalen uusi single Aika on alkamassa, joka julkaistaan perjantaina 27.3.
https://soundcloud.com/svart-records/sammal-aika-on-alkamassa/s-CVqKM

Sammal
Jura Salmi -kitara
Janu Kiviniemi – laulu
Juhani Laine – koskettimet
Lasse Ilano -basso
Tuomas Karivaara – rummut