STOP THE PRESS!

Into the Woods

Into the WoodsOhjaus: Rob Marshall
Käsikirjoitus: James Lapine (Perustuu Stephen Sondheimin ja James Lapinen musikaaliin)
Tuotanto: John DeLuca, Rob Marshall, Callum McDougall, Marc Platt
Pääosissa: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Christine Baranski, Lilla Crawford, Johnny Depp
Arvio: 3,5/5

Olipa kerran mylläri (James Corden) ja hänen vaimonsa (Emily Blunt), jotka toivoivat kovasti saavansa lapsen, mutta kaikki yritykset epäonnistuivat. Syy lapsettomuuteen oli se, että myllärin isä oli onnistunut suututtamaan Noidan (Meryl Streep), joka langetti perheen päälle kirouksen. Tämä kirous olisi mahdollista poistaa vain, jos mylläri tuo Noidalle tarpeelliset tavarat: verenpunaisen viitan, maidonvalkoisen lehmän, maissin värisiä hiuksia ja kultaisen kengän. Jos hän ne pystyy toimittamaan, niin lapsettomuus on taakse jäänyttä elämää. Matka metsään alkaa, ja siellä mylläri kohtaa aivan uudenlaisen ja vähän pelottavankin maailman.

Into the Woods perustuu Stephen Sondheimin ja James Lapinen menestysmusikaaliin. Heistä jälkimmäinen on työstänyt tähän elokuvaan myös käsikirjoituksen. Ohjauksesta vastaa Rob Marshall, joka muistetaan ehkä parhaiten Chicago-musikaalielokuvan ohjauksesta. Hänen käsissään tämä visuaalisesti näyttävä elokuva menee eteenpäin sujuvasti. Parasta elokuvassa ovat kuitenkin näyttelijöiden upeat laulusuoritukset. Meryl Streep osoittautuu monipuoliseksi laulajaksi, sillä välillä hän tulkitsee laulua hieman puhemaisesti ja välillä mennään oopperamaiseen tulkintaan. Tuhkimoa esittävä Anna Kendrick on lauluroolissaan myös upea. Varsinainen heikkous on itse käsikirjoitus. Lapine on tehnyt  mainion käsikirjoituksen näyttämöä varten. Olen nähnyt muutaman näyttämöversion, joten voin reilusti tätä verrata niihin ja nyt lisätyt draamalliset osuudet ja dialogit eivät tahdo toimia sujuvasti. Sitä tunteekin pientä myötähäpeää näyttelijöiden puolesta, sillä välillä tulee sellaista mössöä kamaa, ettei siitä jaksa juurikaan innostua. Pienistä heikkouksistaan huolimatta Into the Woods on ihan kelpoa musikaaliviihdettä.

Jukka L.Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Walt Disney Studios Home Entertainment, 2015

Traileri: