STOP THE PRESS!

Outolintu-sarja: Kapinallinen (The Divergent Series: Insurgent)

Outolintu - kapinallinenOhjaus: Robert Schwentke
Käsikirjoitus: Brian Duffiel, Akiva Goldsman perustuu Veronica Rothin romaaniin
Tuotanto: Danielle DePalma, David Gray Edwards, Tim Palen
Näyttelijät: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James, Jai Courtney, Naomi Watts, Kate Winslet, Maggie Q, Zoë Kravitz, Ray Stevenson
Arvio: 2/5

Tervetuloa takaisin tulevaisuuden Chicagoon! Tai oikeammin kaupungin raunioihin. Tris (Woodley) ja Neljä (James) ovat pakomatkalla, sillä vallanhimoisten Terävien kova täti Jeanine (Kate Winslet) haluaa löytää sen ihmisen, joka pystyy vastustamaan hänen valtaansa ja tuhoamaan hänet ja hänen lähimmäisensä. Tris tietää riskit, sillä hän on joutunut uhraamaan perheensä taistelussa säilyttääkseen maailman tulevaisuuden ja löytääkseen syyt tähän kauheaan tilanteeseen.

Tästä elokuvasta tuli mieleen toinen menestynyt elokuvasarja, Nälkäpeli. Samanlaista futuristista menoa ja toimintaa on riittämiin. Eikä ole väärin sanoa, että Shallene Woodley muistuttaa hivenen Jennifer Lawrencea. Joten nämä kaksi saagaa kilpailevat todellakin katsojien sieluista kovin ottein. Siinä missä toinen sarja onnistuu, niin Outolintu-osasto epäonnistuu. Tarinankerronta on väkinäistä, innotonta ja katsoja tuntee itsensä hivenen vaivautuneeksi. Eikä auta edes se, että mukaan on Kate Winsletin lisäksi palkattu upeita rooleja tehnyt Naomi Watts, sillä hän jää elokuvassa lähinnä statistiksi. Mutta onhan tässä muuta hyvää. Visuaalisesti ja äänien osalta mennään todella vauhdilla ja se ehkä nostaa kokonaisuutta yhdellä tähdellä ylemmäksi.

Lisämateriaalina tarjoillaan mm. tuottajien kommenttiraitaa, From Divergent To Insurgent kertoo siitä miten tarina on kehittynyt edellisestä elokuvasta, The Others: Cast and Characters esittelee näyttelijät ja heidän esittämänsä hahmonsa, The Train Fight Unlocked vie katsojat junassa tapahtuvan taistelukohtauksen tekovaiheisiin ja Veronica Roth: Tell All esittelee Outolintu -kirjasarjan luojan.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Nordisk Film, 2015

Traileri: