STOP THE PRESS!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin spin-off Season Film Festival alkaa torstaina 26.3

Laatuelokuvien kevätkautta siivittävä Season Film Festival järjestetään kolmatta kertaa 26.–29.3. Helsingin Bio Rexissä ja Maximissa. Festivaalin avaa kohistu ja ylistetty Venäjän Oscar-ehdokas Leviathan. Yhteensä ohjelmistossa esitetään 20 pitkää elokuvaa ja kuusi lyhytelokuvaa yli kolmessakymmenessä näytöksessä. Season lanseeraa yhdessä Imagen kanssa myös kilpasarjan. Yleisö saa äänestää suosikkinsa viidestä ehdokkaasta.

Festivaaliperjantai käynnistyy Bio Rexissä Wanted: Woman 36+ -seminaarilla, joka kysyy, mihin naiset katoavat elokuvista 36 ikävuoden jälkeen. Mitä muita rooleja naisille on elokuvien miesten maailmassa olemassa kuin vaimo, huora ja äiti? Seminaari kutsuu alan asiantuntijat pohtimaan aihetta niin katsojien kuin tekijöiden näkökulmasta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Women in Film & Television Finland ry:n, Suomen Näyttelijäliiton sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n kanssa. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Bollywoodia juhlitaan perjantaina Maximissa Shamitabh- ja Raja Natwarlal -elokuvien musiikki- ja väriloistolla. Illan avaa Bolly Beat Dancers -ryhmän esitys Kluuvikadulla klo 17:00. Bio Rexissä puolestaan vietetään Fashion Friday -iltaa Dior and I -dokumentin ja Saint Laurentin säihkyvissä kaavoissa. Sunnuntai-iltapäivän muotiklassikkona nähdään hurmaava musikaali My Fair Lady. Elokuvan hattuloiston kunniaksi Bio Rexin yläaulassa voi sunnuntain ajan ihastella Elina Lajusen mielikuvituksellisia hattuja pop up -puodissa.

Lauantain ilmaisnäytös, vavahduttava Cowspiracy-dokumentti paljastaa kuinka suuri, mutta vaiettu uhka kotieläintuotanto valtavine karjatiloineen ja rehunviljelyalueineen onkaan luonnon monimuotoisuuden tuhoutumiselle. Elokuvanäytöksen jälkeen WWF järjestää keskustelutilaisuuden lihantuotannon ympäristövaikutuksista Suomessa.

Festivaali saa vieraikseen Ruotsissa Guldbaggeja kahmineen Gentlemen-elokuvan ohjaaja Mikael Marcimainin sekä pääosanäyttelijä David Fukamachi Regnforsin. Marcimain tunnetaan Suomessa Call Girl -elokuvan ohjaajana. Molemmat ovat paikalla elokuvan lauantainäytöksen jälkeen järjestettävässä Q&A-tilaisuudessa.

Seasonin perinteinen lyhytelokuvanäytös Uusia tuulia: Kotimaista lyhytelokuvaa esittelee lauantaina tuoreita ja korkeatasoisia elokuvia sekä uusilta, lupaavilta kyvyiltä että konkareilta. Näytöksessä nähdään mm. Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin Listen, joka valloittaa huhtikuussa New Yorkin Tribecan elokuvajuhlilla. Elokuvien tekijöitä on paikalla näytöksessä keskustelemassa yleisön kanssa. Kauniita ja koskettavia kotimaisia lyhytelokuvia nähdään myös festivaalin päätösklubilla mbarissa sunnuntaina klo 20.30. Näytöksen jälkeen klubilla esiintyvät folk-bändit Kunnon tyttö sekä Statues Made of Matchsticks. Klubille on vapaa pääsy.

Lipunmyynti festivaalille alkoi vauhdikkaasti. Maximin näytöksiin lippuja saa Finnkinon teattereista ja verkkokaupasta, Bio Rexin näytöksiin Seasonin verkkokaupasta ja 26.3. alkaen Lasipalatsin Bio Rexistä.

Festivaalin koko ohjelmisto, aikataulu ja tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta seasonfilmfestival.fi sekä tuoreimmat uutiset Seasonin Facebook-sivulta: facebook.com/seasonfilmfestival.