STOP THE PRESS!

The Beyond

the_beyongOhjaus: Lucio Fulci
Käsikirjoitus: Dardano Sacchetti, Giorgio Mariuzzo, Lucio Fulci
Tuotanto: Fabriozio De Angelis
Pääosissa: Catriona MacColl, David Warbeck, Veronica Lazar, Cinzia Moreale
Arvio: 2,5/5

Lucio Fulci on yksi kauhun mestareista. Dario Argenton tavoin hän on pystynyt tekemään mitä mieleenpainuvimpia ratkaisuja elokuviinsa. Fulcin uralta löytyy todellisia klassikoita, mutta osa hänen teoksistaan on turhan paljon kiinni ajassa, jolloin ne on tehty. Yksi tällainen inflaation kokenut teos on ”The Beyond” (1981).

Elokuvan kertomus on simppeli. Pieni motelli kokee kummittelun moninaisuuden, koska sieltä löytyy portti helvettiin. Hotellin uusi omistaja ei tästä ole tietoinen, vaan pyrkii remontoimaan paikan ja avaamaan sen. Erilaiset tapahtumat kuitenkin alkavat askarruttaa omistajaa ja lopulta hänen on todettava, että kaikki ei sittenkään taida olla aivan kohdallaan…

Kyllähän ”The Beyond” on hyvin tiivistunnelmainen, ja siinä on käytetty paljon pelottelulle otollisia elementtejä. Osa sen goresta on myös melko hyvin toteutettua, mutta suurelta osin se on auttamattomasti vanhentunut ja yksinkertaisesti melko tylsä. Musiikit ovat myös yksi asia, joka todella ärsyttää. Dvd:n kuvanlaatu on kohtalaisen terävä, eikä äänikään kovin heikko ole, ottaen huomioon alkuperäisversion surkeuden. ”The Beyond” on kuitenkin klassikko. Ei ehkä mikään kovin kummoinen enää näinä päivinä, mutta mukava pala elokuvahistoriaa silti.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Another World Entertainment, 2006