STOP THE PRESS!

Cobain: Montage of Heck –dokumentti Suomessakin elokuvateattereihin

CobainAinutlaatuinen Cobain: Montage of Heck -dokumentti Kurt Cobainista ja hänen elämästään esitetään huhtikuussa erikoisnäytöksinä lähes 20 paikkakunnalla. Dokumentti on erityinen, sillä sitä on tehty yhteistyössä Cobainin perheen kanssa ja legendaarisen taiteilijan mielenmaisemaa valotetaan ensi kertaa lähipiirin kertomana.

Ohjaaja Brett Morgenilla on ollut käytössään ennennäkemätöntä materiaalia Cobainin perheen arkistoista, päiväkirjoja, demonauhoja ja musiikkia, taidetta kuin kotivideoitakin. Dokumentissa haastatellaan Nirvana –yhtyeen johtohahmon lähipiiriä ja kuullaan myös Cobainin vaimoa, Courtney Lovea. Pääsemme seuraamaan Cobainin matkaa hänen nuoruusvuosista aina menestyksen huipulle saakka. Dokumentti on elokuvallinen ja yksityiskohtainen kuvaus artistin todellisuudesta ja ympäristöstä ja sai huikean vastaanoton niin Sundancen elokuvafestivaaleilla kuin Berliinin elokuvajuhlilla.

Syväluotaavasta dokumentista on vain muutama näytös ja ensimmäiset ovat torstaina 23.4. Lipunmyynti alkaa 1.4. elokuvateattereista ja verkkokaupoista. Esityspaikkakunnat: Espoo, Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pori, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vantaa.

Dokumentin myötä fanit näkevät asioita, joita eivät aikaisemmin legendasta tienneet ja samalla myös äskettäin Cobainin musiikin löytäneet tulevat kokemaan, mikä tekee legendasta sen ikonin, joka hän edelleen on 20 vuotta kuolemansa jälkeen.