STOP THE PRESS!

Halo: Nightfall

halo_nightfall_blu-ray_nordic-30765852-frntlOhjaus: Paul T. Scheuring
Käsikirjoitus: Paul T. Scheuring
Tuottajat: Ridley Scott, David Zucker
Pääosissa: Mike Colter, Christina Chong, Steven Waddington, Christian Contreras, Luke Neal, Alexander Bhat, Jennie Gruner, Eric Kofi Abrefa, Alexis Rodney
Arvio: 2,5/5

Pelejä on kautta aikojen yritetty tuoda myös sen ei-interaktiivisen visuaalisen median puolelle, mutta harva peleihin perustuva leffa tai tv-sarja on onnistunut. Tv-sarjojen laadun vain kasvaessa, ovat paineet entistä suuremmat. Halo 4:n aikaan pukattiin ilmoille Halo: Forward Until Dawn -web-sarja, joka oli mielestäni varsin hyvää telkkariscifiä ja hyvin näyteltyäkin. Halo 5:n myötä mukaan otettiin vastaavaksi tuottajaksi Ridley Scott ja Xbox Livessä aiemmin julkaistu Halo: Nightfall -sarja on nyt pistetty yhdessä putkessa blu-ray-levyllekin.

 Kun katselin aikoinaan Nightfallin ensimmäisen jakson, olin pettynyt sen kökköihin erikoistehosteisiin, päälleliimattuihin tunteellisiin hetkiin, sekä siihen, että juonen keskeisin asia tuntui väkisinväännetyltä. Kuinka nyt sattuikaan, että tällainen alkuaine löytyy vain siitä yhdestä paikasta, joka sattuu olemaan sankariemme lähistöllä. Ihmiskuntaa pelastavan sankarijoukon ykkösnyrkki on agentti Locke (Mike Colter mm. The Good Wife), jolla kuulemma on iso osa tulevassa pelissäkin. Colter vetää roolinsa naama peruslukemilla, mutta näyttelijäkatraasta uskottavimmin.

Joukkio koostuu kahdesta erillisestä sotilasryhmittymästä, joten sulavasti se ei nivoudu yhteen ja ristiriidat johtavat seikkaan jos toiseenkin, kun taistellaan sekä aikaa, selviytymisvaistoa, moraalia että ikävästi kohti vyöryviä vihollisia vastaan. Lähtökohtien perusteella juoneen olisi voinut saada vielä suurempiakin kuvioita mukaan, mutta nyt se jää pikkuköpöttelyksi, vaikka panosten pitäisi olla universumin laajuisia. Loput pilaa suomennos, jossa on oudosti käännelty Halo-termejä suomeksi ja ainakin muutamassa kohtaa tehty ihan komeita käännösvirheitäkin.

Nightfall ei nouse Forward Until Dawnin tasolle, eikä kovin korkealle tasolle muutenkaan näinä aikoina, jolloin harrastelijatkin pystyvät tekemään scifikyhäelmiinsä Hollywood-tason tehosteita. Hieman se parani silmissäni alkuvaikutelmista, mutta ei tehnyt suurempaa vaikutusta. Noh, pelin alkusanoiksihan tämä on vain tarkoitettukin. Ehkä se tuleva varsinainen Halo-tv-sarja on tehty sitten suuremmalla sydämellä.

Aulis Stellan for smackthejack

photo copyright by Scott Free Productions

Traileri: