STOP THE PRESS!

Veriset cheerleaderit valtaavat teatterit ja leffabileet

Kauhuelokuville irvaileva American Burger nähdään ensikertaa Suomen teattereissa Night Visions elokuvafestivaaleilla 17. huhtikuuta. Elokuva esitetään Dubrovnikissa klo 20.00, jonka jälkeen vieraat pääsevät nauttimaan juhlista veristen cheerleadereiden, urheilijapoikien ja teurastajien kanssa festivaalien virallisella klubilla. Juhliin pääsee osallistumaan ilmaiseksi ja niihin osallistuvat työryhmästä mm. elokuvan toinen ohjaaja Bonita Drake ja tuottaja Anna G. Magnúsdóttir. Paikalle ovat tervetulleita kaikki 18-vuotta täyttäneet.

Elokuvan tuotantoyhtiö Little Big Productions on alusta alkaen pitänyt tiukasti kiinni elokuvan levitysoikeuksista. Yhtiö on toteuttanut yhtäikaisen maailmanlaajuisen julkaisun perinteisen elokuvateatterilevityksen ohella riskeistä välittämättä. Tämä poikkeuksellinen levitystapa on jäänyt usealle tuotannolle vain haaveeksi. Elokuva on saatavilla tuotantoyhtiön omalla VOD-kanavalla ympäri maailman. Nyt elokuvan rantauttaa Suomeen Blockbusters Gang – verkosto. Suomalaisten nuorten freelancereiden joukko on tuntenut tuottajat jo pidemmän aikaa. “Olemme ylpeitä ‘taistelusta’ jota elokuvan puolesta on käyty. Odotamme erittäin innolla festivaaliviikonloppua” elokuvan tuottajat Anna G. Magnúsdóttir ja Anders Granström hehkuttavat. “Blockbusters Gang jos joku ymmärtää ja osaa jalkauttaa levitysstrategiaamme.”

Suomen markkinoinnin päällikkö Emma Ilves on samoilla linjoilla. ”Yhteistyömme lähti hyvin käyntiin kaksi vuotta sitten Cannesin elokuvafestivaalien yhteydessä. On uskomattoman hienoa päästä levittämään elokuvaa nyt Suomen markkinoille.”

American Burger on ruotsalaisen Little Big Productionsin tuottama ja Bonita Draken ja Johan Bromanderin ohjaama elokuva. Sitä on verrattu mm. camp-elokuvien kulttiklassikkoon The Toxic Avengeriin. Tarinan ytimessä on amerikkalaisten lukiolaisten luokkaretki jonnekin Itä-Eurooppaan. Lounashetki syrjäisellä hampurilaispihvitehtaalla muuttuu painajaiseksi, kun kylähullut äityvät väkivaltaisiksi. Ryhmä hajoaa ja levittäytyy aarniometsään tavoitteenaan vain yksi asia: selviytyminen hengissä.

American Burger -elokuvanäytös, Night Visions Film Festival

17.4.2015 klo 20:00

Yksittäislippu elokuvaan 8,5 €

Night Visions-festivaaliklubi ft. American Burger

17.4.2015 klo 22:00-02:30

Sisäänpääsy 0 € + narikka

Dubrovnik, Corona Bar & Billiards alakerta

Eerikinkatu 11, Helsinki