STOP THE PRESS!

The Interview

theinterviewOhjaus: Evan Goldberg, Seth Rogen
Käsikirjoitus: Dan Sterling
Tuotanto: Evan Goldberg, Seth Rogen, James Weaver
Pääosissa: James Franco, Seth Rogen, Randall Park, Lizzy Caplan, Diana Bang, Timothy Simons, Reese Alexander
Arvio: 1,5/5

Tämä Evan Goldbergin ja Seth Rogenin ohjaama, Pohjois-Korean diktaattoria Kim Jong-unia irvivä The Interview on se suurta kohua aiheuttanut elokuva, joka melkein johti sotaan USA:n ja Pohjois-Korean välillä. USA:n teattereissa elokuvaa ei näytetty terroristi-iskujen pelossa ollenkaan. Vähän kyllä luulen, että koko kohun synnytti elokuvayhtiön markkinointiosasto järkytyttyään filmin surkeudesta; jollakin keinollahan sitä rahaa on tahkottava.

The Interview’ssa Dave Skylark (James Franco) ja Aaron Rapaport (Seth Rogen) tekevät surkeata keskusteluohjelmaa, jonka ainoa tarkoitus näkyy olevan paljastaa haastateltavien elämästä kaikenlaista noloa. Vähemmän dynaaminen duo saa kuitenkin kuulla, että Kim Jong-un (Randall Park) pitää heidän ohjelmastaan ja suostuu jopa antamaan haastattelun. CIA kuulee hankkeesta ja värvää ohjelmantekijät murhaamaan Kimin. Pohjois-Koreassa Kim vaikuttaakin mainiolta bilehileeltä, eikä koko maakaan näytä olevan niin huonossa jamassa kuin mitä luullaan. Ryyppykaverin tappaminen tuntuukin äkkiä vaikealta (mikä tuntuu täälläpäin oudolta: Suomessa kun ei paljon muita tapetakaan..), mutta mikä lopulta on totuus.

James Falco ja Seth Rogen ovat aiemmin tehneet oivaa yhteistyötä komedioiden parissa (esim. Pineapple Express, 2008); nyt ei naurata. Itse olen suuri kikkeli- ja pieruhuumorin ystävä, mutta tässä ei muuta olekaan. Eikä siinä mitään, mutta kun vitsit ovat joko vanhoja tai liiaksi venytettyjä, huonoimmillaan sekä että, niin ei naurata. Välillä tuntuu jopa, että tekijöillä olisi jotain asiaakin vallasta ja vallassaolijoista vaan eiköhän saman tien aleta kaivella sitä peräreikää. Epähauska, päämärätön ja tylsä elokuva. Sääli, herkullisesta aiheesta olisi luullut saavan irti vaikka mitä.

Sama vähemmän hauska linja jatkuu runsaissa ekstroissa: kommenttiraita, poisjätettyjä kohtauksia, hupiottoja, juttua elokuvan tekemisestä jne. Ilmeisesti edes tekijöillä on ollut hauskaa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Columbia Pictures, 2015

Traileri: