STOP THE PRESS!

Get Hard

Get HardOhjaus: Etan Cohen
Käsikirjoitus: Etan Cohen, Jay Martel, Ian Roberts
Tuotanto: Will Ferrell, Adam McKay
Pääosissa:  Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie, Edwina Findley, Craig T. Nelson
Arvio: 1/5

Will Ferrellin esittämä James King on menestyksekäs sijoitusjohtaja, joka työskentee tulevan appiukkonsa firmassa. Paineet on kovat: voittoa pitää tehdä ja pitää tulevan vaimon ”linnaunelmat” pystyssä. Kun kihlajaisia vietetään appiuskon kustannuksella, paikalle saapuvat yllättäen poliisit. He pidättävät Jamesin epäiltynä talousrikoksista ja lopulta hänet tuomitaan San Quentinin vankilaan. Ennen lusimista hän saa 30 päivää aikaa laittaa asiansa kuntoon. Epätoivoissaan hän lähestyy autopesufirman omistavaa Darrell Lewisiä (Kevin Hart). Tältä hän pyytää apua vankilareissua varten, jotta hän osaisi toimia siellä oikein. Kaksi erilaista äijää, yksi missio. Taitaa olla vaikeat paikat.

Olen aiemmin maininnut, että en pidä missään nimessä Will Ferrelliä mitenkään hyvänä koomikkona. Hän on joka roolissa samanlainen öykkäri, eikä hänessä ole sellaista karismaa, jota tällaiset roolit kaipaisivat. Pelkkä naaman väänteleminen ei auta. Eikä auta käsikirjoituskaan, jonka pitäisi olla se tärkein pohja koko elokuvalle. Aluksi ajattelin, että tästä voisikin syntyä 80-luvun klassikkokomediaksi muodostuneen Vaihtokaupat-elokuvan kaltainen juttu. Voi kuinka väärässä olinkaan. Siinä missä mainittu komedia oli älykäs ja hauska, niin tämä oli jotain aivan muuta. Katsojaa aliarvioidaan täysillä ja eikä nauruhermoja kutkuta. No, pari kohtausta herättää pienesti hersyvän naurun, mutta vähäiseksi ne todella jäävät. Get Hard on aivotonta komediaa, joka on kerralla katsottu. Lähes nauramatta.

Tämä Blu-Ray -julkaisu sisältää elokuvateatteriversion lisäksi myös pidennetyn version. Lisämateriaalia on runsaasti. Poistettujen kohtausten lisäksi muutama ihan päätön lisämateriaali kuten Get Hard – Line-O-Ramas, jossa revitellään mm. fuck-sanoja muka hauskasti ja The Kevin Hart Workoutissa tutustutaan miehen itsensä tekemiin stunt-temppuihin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Entertainment, 2015

Traileri: