STOP THE PRESS!

Suomalaisen psykobillyn kuningattaret The Shrieks julkaisee debyyttilevynsä Get Over Here

Suomalaisen mimmipsykobillyn ja kauhurokin kantava voima The Shrieks julkaisee debyyttilevynsä Get Over Here 30.4.2015. Rautaisista ja riehakkaista keikoista tunnetun yhtyeen esikois-ep Blood and Lunacy ilmestyi vuonna 2013, minkä jälkeen ahkerasti kotimaassa ja ulkomailla keikkaillut yhtye on paneutunut uuden materiaalinsa fiilaamiseen.

Tuleva levy Get Over Here onkin suuri harppaus eteenpäin yhtyeen uralla: debyytti-ep:n mukaansatempaava vauhti ja vääntö ovat jalostuneet tarttuvien kertosäkeiden, komeiden stemmojen ja tiukan rytmiikan harmoniaksi, joka häpeilemättä lainaa vanhaa luoden samalla uutta. Levyn studiovelhona hääri Sweatmasteria, The Flaming Sideburnsia ja lukuisia muita räyhäkkäitä rockyhtyeitä tuottanut Rami Helin, ja masteroinnista piti huolen monessa liemessä keitetty Pentti Dassum. Levyn materiaali on hioutunut livesoitossa ja Helinin hellässä esituotannossa. Yhtyeen pääasiallinen biisintekijä Hellka kertoo: ”Olimme studiossa vahvalla pohjalla, koska biisejä on soitettu keikoilla niin ahkerasti. Rami sai bändistä kaiken irti – vaaran tuntua ja kanjonien kaikuja. Olen ylpeä.”

The Shrieksin Get Over Here ilmestyy 30.4. Suomessa ja Skandinaviassa cd:nä ja digitaalisessa muodossa, ja levyn vinyyliversio saapuu kauppoihin 29.5. Albumin julkaisee kotimainen Big Money Recordings, jonka julkaisukatalogista löytyy muiden muassa The Country Dark sekä Black Magic Six.  Yhtye juhlistaa esikoislevyään kiertämällä Suomessa toukokuun alusta lähtien.

Get Over Heren levyjulkkareita vietetään Helsingin Bar Loosessa 2.5., ja mukana bakkanaaleissa ovat kotimaisen trash-garagerockin tulevaisuuden kuninkaat The Toxics sekä maaliskuun lopulla debyyttilevynsä julkaissut pitkän linjan rootsrock-yhtye Hole In The Head. Yhtyeen tuleva levy on paraikaa kuunneltavissa rocklehti Soundin sivuilla osoitteessa:

http://www.soundi.fi/uutiset/psykobillya-neljan-naisen-voimin-ennakkosoitossa-the-shrieksin-debyytti/

The Shrieks Soundcloudissa:

https://soundcloud.com/big-money-recordings/big-bad-bogeyman-1
https://soundcloud.com/big-money-recordings/sunbathing

Keikat
02.05. Helsinki, Bar Loose w/ The Toxics, Hole In The Head
09.05. Pori, Monttu
23.05. Turku, TVO w/ Black Magic Six, Aloha Burns
29.05. Helsinki, Lepakkomies w/ Black Magic Six,
05.06. Turku, Klubi
10.07. Kuopio, Henry’s Pub w/ Hole In The Head
18.07. Minkiö, Pistons Rumble w/ Wasted, Rockin’ 8-Balls
24.07. Seinäjoki, Bar 15 w/ The Country Dark
01.08. Hyvinkää, Jalostamo w/ Black Magic Six
14.08. Helsinki, Elmun Baari
04.09. Tampere, Dog’s Home
28.11. Lappeenranta, Lucky Monkeys

The Shrieks
Tipsy Mayhem – laulu
Candy CanCan – kitara
Hellka – kontrabasso, taustalaulu
Melvis Hessley – rummut, taustalaulu

https://www.facebook.com/TheShrieks
www.facebook.com/bigmoneyrecordings