STOP THE PRESS!

Tanssielokuvahanke tuottaa teoksen syrjäytymisestä

Loikka tanssielokuvafestivaali, Suomen elokuvasäätiö ja Yleisradio hakivat alkuvuodesta ensimmäiseen tanssielokuvan tuotantotukihankkeeseen ehdotuksia noin 5 minuuttisen draamallisen tanssielokuvan tuotantoon.Tärkeinä kriteereinä pidettiin koreografian ja elokuvailmaisun sulavaa yhdistymistä sekä kiinnostavaa että omintakeista näkemystä.

Tuotantoon on nyt valittu elokuva COLD STORAGE, jossa pilkkimies kaivaa esiin kivikautisen jäämiehen. Sen tuottaa Lumikinos Production Oy ja ohjaa Thomas Freundlich, koreografiasta vastaa Valtteri Raekallio. SES, Loikka ja Yle rahoittavat elokuvaa yhteensä 40 000 eurolla.

Tanssielokuvahankkeeseen saapui ehdotuksia määräaikaan mennessä 41 kappaletta, mikä kertoo hanketta kohtaan kohdistuneesta mielenkiinnosta. Valinta tuotantoon päätyvästä hankkeesta oli vaikea. Cold Storage erottui yllätyksellisellä ja omaperäisellä tarinallaan sekä ennen kaikkea huumorilla, jonka taustalla on vakava aihe: syrjäytyminen, alkoholisoituminen ja mielenterveysongelmat.

Tekijöillä on vahva tausta tanssielokuvan saralla. Rahoituksen pyrkimys on tarjota mahdollisuus ilmaisun kehittämiseen ja tuottaa sellaista sisältöä, joka herättää kiinnostusta perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin.

Tuotantotuki mahdollistaa ammattimaisen toteutuksen tanssielokuvalle ja siten nostaa kotimaisen tanssielokuvan tasoa ja tunnettuutta.

Elokuvan kotimainen ensiesitys on Loikka 2016 tanssielokuvafestivaalilla ja myöhemmin elokuva esitetään Yle Teemalla. Loikka tanssielokuvafestivaalin kansainvälisen verkoston myötä elokuva saa myös kansainvälistä levitystä.

Lähde: SES