STOP THE PRESS!

Isänmaan puolesta – 4. tuotantokausi (Homeland – Season 4)

Isänmaan puolesta - 4. tuotantokausi (Homeland - Season 4)Ohjaus: Useita
Käsikirjoitus: Sarjan luojat: Alex Gansa ja Howard Gordon sekä muita
Tuotanto: Claire Danes
Pääosissa: Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Tracy Letts, Sarita Choudhury, Laila Robbins, Numan Acar, Raza Jaffrey
Arvio: 4,5/5

Isänmaan puolesta –sarjassa nähtiin edellisen kauden lopuksi melkoinen yllätys, kun sen toinen päähenkilö tapettiin, varsinkin kun koko tarina perustui CIA-agentti Mathisonin (Claire Danes) ja Al Qaidan vankeudesta vapautuneen Brodyn (Damian Lewis) monimutkaiselle suhteelle. Harva sarja moisesta selviää, mutta Isänmaan asialla on nyt parempi kuin koskaan.

Neljännellä kaudella (2014) CIA etsii Pakistanissa Al Qaidan johtajiin kuuluvaa Haissam Haqqania (Numan Acar). Mathisonin johtama lennokki-isku terroristin oletettuun piilopaikkaan menee kuitenkin kauhealla tavalla pieleen, kun pommit tappavatkin hääseurueen. CIA:ta moinen ei sanottavasti hätkähdytä, mutta kun iskusta eloonjäänyt alkaa huudella kaupungilla, on päiden pudottava. Mathisonin kotikomennus jää kuitenkin lyhyeksi, ja hän palaa Pakistaniin asemapäällikkönä luottomiehenään tehokkaan toiminnan Peter Quinn (Rupert Friend). Haqqanin metsästys alkaa toden teolla. Omienkin joukossa on kuitenkin petturi.

Isänmaan puolesta 4. riisuu vakoiluhommista kaiken gloorian tehokkaasti: viattomia ihmisiä hyväksikäytetään julmasti jonkin hämäräksi jäävän tavoitteen saavuttamiseksi. Samaa kyytiä tulee myös kyseenalaistetuksi USA:n toimien etiikka yleensäkin. Henkilöhahmoihin on onnistuttu rakentamaan sen verran syvyyttä, että niiden kohtalot kiinnostavat oikeasti. Jännitystä ja tiukkoja tilanteita riittää.

Ekstrana vain dokumentintapainen Quinnin hahmosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2015

Traileri: