STOP THE PRESS!

Me Rosvolat -elokuva on myyty saksankielisille alueille

Me Rosvolat on lasten- ja koko perheen seikkailuelokuva ja se perustuu Siri Kolun menestyskirjoihin. Elokuva on nyt myyty Saksaan, Sveitsiin ja Itävaltaan ja saksankielisen dubbauksen valmistuttua, se saa ensi-iltansa vuoden 2015 kuluessa. Elokuvan levittää berliiniläinen Farbfilm Verleih levitysyhtiö. Me Rosvolat  -elokuvan on nähnyt Suomessa jo lähes 52 000 katsojaa.

Ensimmäinen Me Rosvolat -kirja julkaistiin Saksassa vuonna 2012 ja ensimmäisen kirjan menestyksen johdosta, Heyne/Random House kustantamo on julkaissut sen jälkeen kaksi seuraavaakin Me Rosvolat -kirjaa; Me Rosvolat ja konnakaraoke (2013) sekä Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku (2014).

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marjut Komulainen. Pääosissa nähdään näyttelijät Kari Väänänen, Lotta Lehtokari, Jussi Vatanen sekä lapsinäyttelijät Sirkku Ullgren, Ilona Huhta ja Mio Määttä. Elokuvan on tuottanut Claes Olsson Kinoproduction Oy:lle ja sen levittää Oy Nordisk Film Ab. Me Rosvolat sai ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa 27.3.2015.

ELOKUVAN SYNOPSIS
Me Rosvolat on seikkailuelokuva 10-vuotiaasta Viljasta, jonka maantierosvoperhe erehdyksessä kidnappaa. Rosvoperhe asuu tuunaamassaan, erikummallisia vempaimia sisältävässä autossa ja elättää itsensä rosvoamalla karkkia, eväitä ja lehtiä. Ylimääräiset ja itselleen tarpeettomat tavarat he lahjoittavat niitä enemmän tarvitseville.

Vilja yrittää aluksi karata takaisin perheensä luo, mutta päivien kuluessa hän innostuu yhä enemmän Rosvoloiden elämäntavasta. Vapaudella on kuitenkin kääntöpuolensa ja päästyään selville yhdestä sun toisesta rosvoperheen salaisuudesta, Vilja päättää lopulta palata oman perheensä luo. Kesäinen seikkailu Rosvoloiden kanssa on kuitenkin opettanut nauttimaan elämän pienistä iloista, suhtautumaan asioihin rennommin, ja samalla myös ottamaan vastuuta  tekemisistään.

ME ROSVOLA -KIRJAT
Siri Kolu voitti Me Rosvolat -seikkailullaan Otavan ja Kinoproduction Oy:n lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun vuonna 2009. Ensimmäinen Me Rosvolat -kirja ilmestyi huhtikuussa 2010. Me Rosvolat palkittiin Finlandia Juniorilla 2010 sekä myöhemmin vielä Kaarina Helakisa- ja Laivakello-palkinnolla. Sarjassa on ilmestynyt tähän mennessä viisi kirjaa ja Me Rosvolat on voittanut monia kirjallisuuspalkintoja myös ulkomailla ja kirjan oikeudet on myyty 18 maahan. Lisätietoa: http://www.otava.fi/kirjailijat/siri_kolu/