STOP THE PRESS!

Suomalainen punk-legenda Nolla Nolla Nolla julkaisee uutta materiaalia yli 30 vuoden tauon jälkeen

Vuodesta 1979 vuoteen 1982 aktiivisesti toiminut helsinkiläinen Nolla Nolla Nolla julkaisee uutta materiaalia yli 30 vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kolmen biisin 7” vinyyli  Päinkävelijä ilmestyy 15.5.2015. Levyn julkaisee kotimainen Svart Records.

Uransa aikana yhden EP:n ja täyspitkän levyn julkaissut yhtye on viime vuosina keikkaillut säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta yhtyeen kitaristin ​Make Timosen mukaan ajatus uuden materiaalin säveltämisestä alkoi realisoitua pikku hiljaa.

– Me alettiin miettiä uusien biisien tekemistä sen jälkeen, kun oltiin soitettu joku neljä–viisi keikkaa tällä nykykokoonpanolla. Me tajuttiin, että joko me ollaan noitten Joren aikaisten biisien soittamiseen keskittyvä jukeboksi tai sitten me tehdään uutta kamaa ja katsotaan onko se tarpeeksi hyvää meille ja jengille, jotka tulee katsomaan meitä keikoille – ja voisiko sitä kuunnella levyltäkin. Vanhat levyt vinyylinä uusintajulkaissut Svart Records ilmoitti heti kuultuaan meidän suunnitelmista, että jos ette tee sutta niin levy laitetaan pihalle.

​Basisti Haba Ehrströmin​ mielestä yhtyeen paluulle studioon on henkinen ja taiteellinen tilaus, joka ei ole ristiriidassa Nolla Nolla Nollan menneisyyden kanssa.

– Mielestämme me ei tehdä ohareita Nollien historialle tällä EP:llä, koska se mikä teki meistä erilaisen bändin silloin kun me aloitettiin, elää meissä yhä. Ideana oli ja on yhä välttää kaikkea geneeristä, tehdä jutut omalla tavalla, sanoa jotain, duunata koko paketista kansia myöten yhtenäinen ja kuulostaa ja näyttää erilaiselta kuin muut ilman tekotaiteellisuutta ja teeskentelyä. Sitä meidän mielestä on punk.

Nolla Nolla Nolla juhlistaa levynsä julkaisua keikkailemalla 9.5. Tampereen Vastavirta-klubilla ja viralliset levyjulkaisukekkerit pidetään Semifinalissa Helsingissä 15.5., jossa lämppärin vakanssin hoitaa Loistava Polku. Näytebiisi Hymyilen aina on kuunneltavissa Svart Recordsin Soundcloudissa osoitteessa:
https://soundcloud.com/svart-records/nolla-nolla-nolla-hymyilen-aina-1

Nolla Nolla Nolla 2015
Klade Edvards – laulu
Haba Ehrström – basso, taustalaulu
Pete Ehrström – kitara
Ykä Knuuttila – rummut
Make Timonen – kitara