STOP THE PRESS!

Sammalen uudelta levyltä biisi kuunneltavissa

Suomalaisen progen lähettilään, Sammaleen, toinen albumi Myrskyvaroitus julkaistaan 15.5. Uudella albumillaan Sammal karistaa debyytin kirvoittaneet, toki kunnioitettavat, Black Sabbath ja Uriah Heep –vertailut ja olla ainoastaan Sammal. Lisäksi tuleva albumi on syntynyt edeltäjäänsä verrattuna enemmän koko yhtyeen toimesta.

– Tuleva levy on todellinen bändilevy. Biisinrunkoja syntyi niin Juhani Laineen urkusävellysten pohjalle, bassokuvioiden päälle ja perinteiseen Sammal tyyliin myös kitarariffien ollessa biisin perustana. Pohja-ajatuksena oli kurottaa jonnekin Vangeliksen, Moody Bluesin, skandinaavisen jatsin ja iskelmän, sekä varhaisen Turkki -progen ja psykedelian suuntaan, kertoo Sammalen kitaristi Jura Salmi tulevasta levystä.

Sammalen Myrskyvaroitus on äänitetty Jussi Vuolan V.R.-studiolla ja levyn on miksannut Jaime Gomez Arellano (mm. Paradise Lost). Albumin julkaisee Svart Records.

Turkulainen Sammal perustettiin 2004 laulaja Janu Kiviniemen ja kitaristi Jura Salmen toimesta. Tammikuussa 2013 julkaistu debyytti sai hyvän vastaanoton mediassa ja levy kirvoitti kunnioitettavia vertailuja vaihtoehtofolkista doomiin.

Nyt on aika Sammalen toisen tulemisen!

Kuuntele soundcloudissa Sammalen albumin Muurahaisen päiväuni:
https://soundcloud.com/svart-records/05-muurahaisen-p-iv-uni

Muurahaisen päiväuni sai ensisoittonsa hollantilaisen Roadburn-festivaalin sivuilla. Sammal oli viime kesänä Roadburnissa keikalla.
Lue juttu:
http://www.roadburn.com/2015/05/song-premiere-sammal-muurahaisen-paivauni/

Sammal
Jura Salmi -kitara
Janu Kiviniemi – laulu
Juhani Laine – koskettimet
Lasse Ilano -basso
Tuomas Karivaara – rummut

http://www.sammalmusic.com
https://www.facebook.com/pages/Sammal/109324700030