STOP THE PRESS!

Legendaarinen Rauma Blues -festivaali täyttää 30 vuotta

Suomalaisen blues-kentän ykköstapahtumiin lukeutuva Rauma Blues järjestetään tänä vuonna jo 30. kerran. Vuosien saatossa hämyisessä hallissakin blues-rokannut festivaali palaa juhlavuoden kunniaksi juurilleen: blues-kansan 90-luvulla rakastama ja sittemmin nostalgisesti muistelema teltta-areena pystytetään jälleen kaupungin ydinkeskustaan. Luvassa on myös jotakin uutta, nimittäin entistäkin sinisempi ajankohta – tapahtuma siirtyy heinäkuusta elokuun alkuun. Blues-klubeilla fiilistellään perjantaina 7.8. ja pääfestivaalia biletetään lauantaina 8.8.

Blues-fanit ympäri maan ovat ottaneet tapahtuman vuosien saatossa omakseen. Legendaarinen, maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon lukeutuva tunnelmallinen pikkufestari jatkaa laadukasta perinnettään edelleen. Juurimusiikkilinjastaan tarkka Rauma Blues varmistaa juhlavuotenaan olevansa jatkuvasti ja aktiivisesti tämän päivän bluesin ajan hermolla kiinnittäessään kesän 2015 blues-juhlan pääesiintyjäksi huikean ja karismaattisen mississippiläisen kitaristi-laulaja Mr. Sippin.

Herra Sipp, ”The Mississippi Blues Child”, syntyjään Castro Coleman, voitti vuoden 2014 tammikuussa ylivoimaisesti kansainvälisen bluesin kattojärjestön, Blues Foundationin, vuosittain Memphisissä järjestämän International Blues Challenge (IBC) -kilpailun. Samassa yhteydessä hän kuittasi nimiinsä kisojen parhaalle kitaristille myönnetyn Gibson Guitar Award -huomionosoituksen.

– Festivaali on saanut alkunsa rakkaudesta bluesiin ja vakiinnuttanut asemansa talkoovoimin. Olemme aina panostaneet laatuun volyymin sijaan, ja moni vakiokävijä kokeekin tapahtuman omakseen juuri tunnelman vuoksi, kertoo Rauma Blues ry:n puheenjohtaja Hannu ”Tunnu” Pärssinen.

– Kaikkein oleellisinta Rauma Bluesissa on kuitenkin musiikki. Vuosikymmenien ajan esiintyjinä ovat olleet niin kansainväliset kuin kotimaisetkin bluesin ja juurimusiikin huippuartistit ja -kokoonpanot. Emme aio tehdä poikkeusta juhlavuotenammekaan.

Vuoden 2015 loput esiintyjät julkistetaan ensi viikolla. Myös lipunmyynti alkaa pian – VIP-lippuja on jo saatavilla.

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues

MR.SIPP – THE MISSISSIPPI BLUES CHILD

www.mrsippthemississippiblueschild.com