STOP THE PRESS!

Big Game sai ensi-illan Britanniassa

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama suomalainen Big Game -elokuva sain Britannian ensi-iltansa torstaina 7. toukokuuta. Positiivisten arvostelujen saattelemana, Big Game tienasi brittien lippuluukuilla lähes 820 000 dollaria, ollen kolmanneksi paras ensi-iltaelokuva ja seitsemäs top 10 -listalla.

Lähi-idässä Big Game sai ensi-illan 16.4. ja elokuva on siellä tahkonnut jo yli 1,1 miljoonaa dollaria. Toukokuussa elokuva tulee valkokankaalle useissa maissa mm. Philippiineillä, Belgiassa, Malesiassa ja Intiassa. USA:n ja Saksan ensi-ilta on kesäkuussa, ja alkusyksystä elokuva avaa mm. Japanissa ja Etelä-Amerikassa. Suomessa Big Gamen on nähnyt elokuvateattereissa 119 000 katsojaa.

Big Game on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, ja se perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Pääosissa nähdään Samuel L. Jackson, joka näyttelee pääosassa Yhdysvaltain presidenttiä sekä Onni Tommila, joka esittää 13-vuotiasta Oskaria. Muissa osissa nähdään mm. Ray Stevenson, Mehmet Kurtulus, Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine, Jorma Tommila ja Risto Salmi. Kuvaajana toimii Mika Orasmaa ja Scanline VFX vastaa erikoistehosteista. Tuotantobudjetti on n. 8,5 miljoonaa euroa.