STOP THE PRESS!

Miekkailija-elokuvalle arvostettu saksalainen elokuvapalkinto

Klaus Härön ohjaama Miekkailija saa arvostetun saksalaisen Bernhard Wicki elokuvapalkinnon. Palkinto luovutetaan Klaus Härölle 2. heinäkuuta Münchenin elokuvajuhlien yhteydessä järjestettävässä palkintogaalassa. Miekkailija saa raadin erikoispalkinnon ansioistaan eurooppalaisen elokuvan hyväksi. Bernard Wicki -säätiöstä lisää tietoa täältä: http://bernhardwickigedaechtnisfonds.de/friedenspreis/

Miekkailija-elokuva saa Saksassa elokuvateatteriensi-iltansa 22.9.2015. Elokuvan levittää Saksassa Zorro Film GMBH ja yhtiön edustaja Werner Fuchs toteaa, että palkinto lisää Miekkailijan kiinnostavuutta saksankielisellä markkina-alueella huomattavasti. ”Miekkailija on todellinen eurooppalainen laatuelokuva. Uskon, että se löytää yleisönsä myös saksankielisessä Euroopassa”, kommentoi Fuchs. Miekkailijaa esitetään saksaksi dubattuna versiona Euroopan saksalaisella kielialueella.

Suomessa Miekkailija on saanut jo 41 152 katsojaa ja myös Virossa 40.000 katsojan raja on rikkoutumassa. Elokuvan menestyksen odotetaan jatkuvan vahvana ja sen kansainvälinen myynti alkaa Cannesin elokuvajuhlilla 16. toukokuuta.

Miekkailija on koskettava draama rakkaudesta ja ihmisestä, joka lasten kautta löytää elämälleen tarkoituksen. Elokuvan kantava teema on aikuisen rooli lapsen elämässä; kuinka jokainen tarvitsee jonkun, joka huolehtii. Kaikkien meidän elämässä on joskus ollut aikuinen, jonka antama huomio ja kannustus ovat auttaneet meitä eteenpäin. Miekkailijan on ohjannut Klaus Härö ja käsikirjoittaja on kirjailija ja kuvataiteilija Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan on tuottanut Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Miekkailijan ensi-ilta Suomessa oli 13.3.2015 ja elokuva on edelleen esityksissä elokuvateattereissa.