STOP THE PRESS!

Pitch Perfect 2

Pitch Perfect 2Ohjaus:  Elizabeth Banks
Käsikirjoitus: Kay Cannon
Tuotanto: Jason Moore, Elizabeth Banks, Max Handelman, Paul Brooks
Pääosissa:  Anna Kendrick, Skylar Astin, Rebel Wilson, Adam DeVine, Anna Camp, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Hailee Steinfeld, Birgitte Hjort Sørensen, Flula Borg, John Michael Higgins, Katey Sagal, Elizabeth Banks
Arvio: 1,5/5

Acapella-kuoro The Barden Bellas on saanut mahdollisuuden esiintyä Yhdysvaltain presidentille. Esitys on lähes täydellinen, kunnes Fat Amyn (Rebel Wilson) pöksyt ratkeavat ja paljas takapuoli lävähtää kaikkien näkyviin. Tämän häpeällisen tapauksen jälkeen ryhmä joutuu rehtorin ja acapellasta raportoivien toimittajien puhutteluun. Rangaistus on kova: he eivät saa enää osallistua mihinkään kotimaansa acapella-kilpailuun, sillä noin korkean tason mokaa ei voi antaa anteeksi. Mikäli he voittaisivat acapellan maailmanmestaruuden, niin tilanne olisi ihan toinen. Nyt on kovat piipussa ja heidän on ylitettävä itsensä moninkertaisesti. Tuottajaksi haaveileva Becca (Anna Kendrick) on hankkiutunut työharjoitteluun tunnetun levytuottajan studiolle, eikä ole kertonut siitä muille kuoron jäsenille. Tämäkös aiheuttaa eripuraa tyttöjen välillä ja saattaa pian ryhmän hajoamisen partaalle.

Pitch Perfect 2 on jatkoa muutama vuosi sitten valmistuneelle ja menestykseksi osoittautuneelle elokuvalle. Pitihän sitä jatko-osa saada sitten heti perään. Kyseessä on teini-ikäisille suunnattu musiikkikomedia, jossa yhdistyvät ystävyydet, romanssit, voitontahto ja tietenkin musiikki. Tästä ryppäästä puuttuu kuitenkin huumori. Se vähäkin on laskettu isokokoista Amya esittävän komedienne Rebel Wilsonin harteille. Valitettavasti hän tekee työnsä sen verran vastenmielisesti, että viimeisetkin vitsit menevät suoraan kankkulan kaivoon. Parhaiten roolistaan suoriutuu Beccaa esittävä Anna Kendrick, joka on roolissaan luonnollisen hyvä. Pitch Perfect 2 on silkkaa hömppäpömppää, joka alunperinkin olisi pitänyt ilmestyä dvd:lle, ei valkokankaalle.

Lisämateriaalia on sen verran runsaasti, että oikein hengästyttää. On ohjaajan ja tuottajien kommenttiraitaa, acapellaa eri muodosssa, poistettuja, vaihtoehtoisia ja pidennettyjä kohtauksia, mokapätkiä ja paljon muuta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2015

Traileri: