STOP THE PRESS!

Silicon Valley – 1. tuotantokausi (Silicon Valley – Season 1)

siliconvalleyblOhjaus: Mike Judge, Alec Berg, Tricia Brock, Maggie Carey
Käsikirjoitus: Sarjan luojat Mike Judge, John Altschuler, Dave Krinsky sekä muita
Tuotanto: Jim Kleverweis, Chrisann Verges
Pääosissa: Thomas Middleditch, T.J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumal Nanjiani, Amanda Crew, Zach Woods, Matt Ross
Arvio: 1,5/5

Silicon Valley (1. tuotantokausi 2014) kertoo Piilaakson nörteistä. Tietokoneohjelmoija Richard (Thomas Middleditch) on kehittänyt pakkausohjelman, joka ei lainkaan hävitä informaatiota. Rahaa keksinnöstä olisi tulossa nopeasti, mutta jostain syystä Richard alkaa kehittää tuotettaan pienessä firmassa. Ongelmia tulee heti: yrityksen nimi onkin jo varattu, joten uusi pitää keksiä; tuotetta pitäisi jotenkin markkinoidakin; suuryritys varastaa Richardin luoman algoritmin. Turha kai sanoakaan, mutta Richard nörttiystävineen on täysin epäpätevä hoitamaan tämän kaltaisia ongelmia. Homma kuitenkin etenee sillä lailla konttaillen ja hoiperrellen, kuten nyt projektit yleensäkin.

Silicon Valleyn päätekijä, Mike Judge, nousi kuuluisuuteen 1990-luvun puolivälissä älyvapaalla räävittömyydellään ihastuttaneesta ja vihastuttaneesta Beavis & Butthead –animaatiosarjasta. Silicon Valley on jonkinlainen yritys risteyttää Konttori ja Rillit huurussa, mutta sen aiheuttama tunnetila muistuttaa lähinnä jotain, mitä jokin zombien kaltainen saattaisi kokea; aika heikkoa, kun kyseessä on sentään komedia. Middleditch tekee hyvää työtä Richardin roolissa ja muutkin näyttelijät yrittävät. Ei vain naurata.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2015

Traileri: