STOP THE PRESS!

San Andreas

San AndreasOhjaus:  Brad Peyton
Käsikirjoitus: Allan Loeb, Carlton Cuse, Carey Hayes, Chad Hayes, perustuen Jeremy Passmoren, Andre Fabrizion alkuperäiseen käsikirjoitukseen
Tuotanto: Beau Flynn
Pääosissa: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Carla Gugino, Paul Giamatti
Arvio: 1,5/5

Pelastushelikopterilentäjä Ray (Dwayne Johnson) on todellinen sankari, jos puhutaan pelastustoimista. Mutta avioliitto on menossa suorastaan vessanpöntöstä alas, sillä hänen vaimonsa, Emma (Carla Gugino), on löytänyt pilvenpiirtäjiä suunnittelevan miljonäärimiehen, Danielin (Ioan Gruffudd). Avioero on tiedossa, mutta onneksi Rayn välit tyttäreensä Blakeen (Alexandra Daddario) on hyvät. Eräänä päivänä Emma on tapaamassa Danielin ex-vaimoa, ja Blake tulossa Danielin kanssa limusiinilla tämän toimistolle, kun alkaa jyristä. Blake jää jumiin autotalliin ja Rayn onnistuu pelastamaa vaimonsa ihmetempuin. Mutta onko tyttären peli nyt lopullisesti pelattu. Ketkä ovat nuo brittinuoret, jotka ilmestyvät kuvaan, kuin yllätyspotti Lotossa. Kalifornia on maanjäristyksen vallassa. Pilvenpiirtäjät kaatuilevat kuin dominonappulat kevyessä tuulen vireessä. Tohtori Lawrence Hayes (Paul Giamatti) yrittää varoittaa ihmisiä henkensä edestä, mutta kuuleeko kukaan. Voidaanko ihmishenkiä vielä pelastaa suurelta tuholta?

Voi ei! Sanonko mitä? Sanon kyllä. San Andreas on yksi kummallisimmista elokuvista pitkään aikaan. Käsikirjoitus on aivan täyttä kuraa. Ei minkäänlaista järkevää juonenkäännettä, dialogia tai edes kunnollista henkilöhahmoa. En ihmettele, että käsikirjoittajat ovat vaihtuneet kesken projektin. Ehkä haluttiin lisätä toimintaa ja tehosteita, mutta tarinalle se ei todellakaan tehnyt hyvää. Parin ilmeen näyttelijänä tunnettu vapaapainija Dwayne ”The Rock” Johnson rehtinä isänä on todella epäuskottava. Eikä häneltä suju sujuvasti tuo sankarin roolikaan. Kökkö äijä, sanon minä. Kaksi asiaa nostavat elokuvan pisteytyksen yhdestä tähdestä puoleentoista – Blakea erinomaisesti esittävä Daddario sekä muutamat onnistuneet erikoistehosteet. Muuten San Andreas muistetaan… tai ainakin minä aion unohtaa kesän 2015 kökkötraktorimaisena elokuvana.

Lisämateriaalina mm. ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia, stuntteja erikoisjutussaan ja making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2015

Traileri: