STOP THE PRESS!

Allu Tuppurainen palaa rakastetun Röllin rooliin

Allu Tuppurainen palaa rakastetun Röllin rooliin
Uuden Rölli –elokuvan ”RÖLLI ja kaikkien aikojen salaisuus” (”RÖLLI och alla tiders hemlighet”) kuvaukset alkavat 3. kesäkuuta Espanjan Almeriassa

Uuden, odotetun Rölli –elokuvan RÖLLI ja kaikkien aikojen salaisuus kuvaukset alkavat keskiviikkona 3. kesäkuuta Espanjan Almeriassa, missä ne kestävät aina perjantaihin 12. kesäkuuta asti. Kuvaukset jatkuvat Suomessa mm. Powerparkin Rölli-kylässä, Nurmijärvellä ja Porkkalassa.

Elokuvaa tähdittävät Allu Tuppuraisen lisäksi mm. Krista Kosonen, Iina Kuustonen, Alina Tomnikov, Ville Haapasalo, Linnéa Röhr ja Turkka Mastomäki. Elokuvassa nähdään myös suuri määrä animoituja otuksia näyttelemässä yhdessä muiden tähtien kanssa. Visuaalisten efektien määrä elokuvassa on poikkeuksellisen suuri ja ne toteutetaan kokonaan suomalaisin voimin.

Suomalainen lastensuosikki Rölli palaa näyttävästi valkokankaalle elokuvassa RÖLLI ja kaikkien aikojen salaisuus, joka perustuu Allu Tuppuraisen luomaan Rölli -hahmoon ja lauluihin. Käsikirjoituksesta vastaa elokuvan ohjaaja Taavi Vartia. Hän ohjasi myös edellisen Rölli –elokuvan RÖLLI ja kultainen avain, joka sai ensi-iltansa 2013 ja keräsi elokuvateattereissa yli 200 000 katsojaa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Taavi Vartia:
Jokainen meistä pohtii jo lapsena mistä kaikki on saanut alkunsa: Mistä minä olen tullut? Mikä on kaiken tämän tarkoitus? Röllin kanssa ystävystynyt Juurakko -tyttö sanoo nämä kysymykset ääneen ja haluaa vimmatusti lähteä etsimään juuriaan. Hän uskoo, että Kaikkien Aikojen Alussa, paikassa josta haikarat tulevat, odottaisi vastaus. Myös Rölli on valmis lähtemään kohti tuntematonta. Suuren satuelokuvan tekeminen ikuisten kysymysten äärellä on niitä hetkiä, jolloin muistaa tämän ammatin ihmeellisyyden. On etuoikeus saada jälleen heittäytyä elämän suureen seikkailuun oikeasti ja leikisti!

Elokuvan tuottaja Marko Röhr kommentoi:
On hienoa saada uusi Rölli –elokuva jälleen työn alle. Allu Tuppuraisen luoma Rölli on valloittanut niin lapsi- kuin aikuisyleisönkin Suomessa ja myös ulkomailla. Suomalaiset ovat saaneet nauttia Röllistä jo yli 30 vuoden ajan äänikasetteina, musiikkina, televisiossa ja elokuvissa.
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus on jo viides Rölli –elokuva, on todella jännittävää päästä toteuttamaan Allun ja ohjaaja Taavi Vartian visioita todella satumaisiin maisemiin Suomessa ja Espanjassa. Yhdistämme tässä tuotannossa perinteistä elokuvantekoa ja uusinta digitaalista tekniikkaa. Esiintyjinä on monia animoituja hahmoja, jotka näyttelevät yhdessä suomalaisten tähtinäyttelijöiden kanssa.

Synopsis:

Rölli ja Juurakko-tyttö saavat kuulla ystävältään Mauno Madolta uskomattoman uutisen: Jossain kaukana, vuorten, metsien ja meren toisella puolella on paikka nimeltään Kaikkien Aikojen Alku. Sieltä haikarat lähtevät aina viemään pieniä vauvoja nyyteissään uusiin koteihinsa.
Röllin ja Juurakon uteliaisuus herää. Heitä yhdistää heidän taustansa: Rölli on pudonnut pienessä nyytissä vanhan variksen nokasta ja päätynyt Röllikylään. Juurakko puolestaan on alun perin pudonnut haikaran nokasta täysin vieraaseen paikkaan, johon hän ei kuulunut ja jossa hänellä ei ollut ystäviä. Sattuma ajoi Röllin ja Juurakon yhteen, ja heidän syvän ystävyytensä ansiosta myös Juurakko sai kodin Röllikylästä ja tuli osaksi yhteisöä.

Vaikka Juurakko rakastaa Röllikylää ja sen väkeä, hän silti haluaisi löytää juurensa. Hän uskoo, että Kaikkien Aikojen Alussa, paikassa josta haikarat tulevat, odottaisi vastaus elämän suuriin kysymyksiin.
Ystävykset päättävät heittäytyä yhteiseen seikkailuun. He lähtevät matkalle kohti Kaikkien Aikojen Alkua. Määränpää on jo käsillä, kun he kohtaavat yllätyksen, joka asettaa heidät elämänsä vaikeimman valinnan eteen.
Valloittava eeppinen seikkailu on täynnä satumaisia paikkoja, vaaroja, suurta riemua, jännitystä ja tunteita. Matka tuo vastaan tilanteita, joista ei selviä pelkällä uhmalla ja itsepäisyydellä, vaan tarvitaan myös ymmärrystä ja oikeudenmukaisuutta.

Pääosissa:
Rölli Allu Tuppurainen
Juurakko Linnéa Röhr
sekä
Milli Menninkäinen/Usvasaaren neito Alina Tomnikov
Usvasaaren poika Amos Brotherus
Kylän Vanhin Turkka Mastomäki
Laulunopettaja Krista Kosonen
Sähinä Iina Kuustonen
Seppä Ville Haapasalo
Iso-Rölli Jari Kotilainen