STOP THE PRESS!

Onnelin ja Annelin talvi –elokuva saa ensi-iltansa 9.10.2015

Onneli Ja Annelin TalviLokakuun 9. päivä ensi-iltansa elokuvateattereissa saava Onnelin ja Annelin talvi –elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan, joka on järjestyksessä toinen neljästä Onneli ja Anneli -kirjasta.  Onnelin ja Annelin talvi -elokuva on jatkoa Onneli ja Anneli –elokuvalle, joka keräsi lähes 180 000 katsojaa elokuvateattereissa vuonna 2014 ja on palkittu Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla parhaana pitkänä lastenelokuvana.

Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan on ohjannut edellisen Onnelin ja Annelin tapaan Saara Cantell. Myös näyttelijät ovat pysyneet pitkälti samoina.  Onnelina ja Annelina nähdään ihastuttavat Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Tingelstiinaaa ja Tangelstiinaa näyttelevät Elina Knihtilä ja Kiti Kokkonen. Jaakko Saariluoma hurmaa Ulpukkana, Johanna af Schultén Rouva Rosina Rusinana ja ihastuttavaa Rouva Ruusupuuta näyttelee Eija Ahvo. Vaaksanheimojen perhettä näyttelevät Anna-Leena Sipilä, Joonas Saartamo, Aleksis Koistinen ja Leena Uotila. Rooleissa nähdään myös Samuli Vauramo ja Inka Kallén. Elokuva on kuvattu talvella 2015 idyllisessä Loviisassa, joka on elokuvassa taianomainen Kissanmintun kaupunki.

Elokuvan tarina

Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan. Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe. Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi koska maantiejyrä on hajottanut heidän kotitalonsa. He muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan, mutta pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen. Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu.

Elokuvan käsikirjoituksen on kirjoittanut Marjatta Kurenniemen rakastetun kirjan pohjalta Sami Keski-Vähälä ja elokuvan tuottajat ovat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta. Onnelin ja Annelin talvi –elokuvaa ovat tukeneet Yleisradio, Suomen elokuvasäätiö ja Kirkon mediasäätiö. Lisäksi elokuva on saanut kehittelytukea Euroopan unionin Luova Eurooppa –ohjelmasta. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.

Onnelin ja Annelin talvi –elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Loviisan kaupunki, Kannustalo ja Elisa.