STOP THE PRESS!

Stretch

stretch_blu-ray_nordic-31887845-frntl Ohjaus ja käsikirjoitus: Joe Carnahan
Tuotanto: Joe Carnahan, Jason Blum, Ben Bray, Tracy Falco
Pääosissa: Patrick Wilson, Ed Helms, James Badge Dale, Jessica Alba
Arvio: 3/5

Stretchiä markkinoidaan Smokin’ Aces- elokuvan tekijätiimillä ja onhan tässä jotain samaa. Kai. Se kertoo hieman nukkavierusta Kevin Stretchistä, joka on muuttanut kirjansa Los Angelesiin ison unelman perässä. No näyttelijäntöitä ei ole herunut mutta limusiininsa takapenkillä niitä kyllä örveltää kiitettävässä määrin. Autokuskin koiranvirka ei kuitenkaan nyt ole ihan sitä mitä Stretch elämältä haluaa ja niinpä lopullinen ratkaisu tuntuu ainoalta oikealta ratkaisulta. Vaan kohtalo puuttuu peliin ja tarjolle tuleekin rahakas keikka, jolla velatkin saisi maksettua. Riski tuntuu perkelöityvän, sillä hommat eivät mene ihan putkeen. Lopulta on hengenlähtö taas lähellä mutta ei oman käden vaan velkojien käden kautta.

Jonkinlainen toimintakomedian luokitus kai tätä sekamelskaa kuvaa parhaiten. Vähän vaikea tästä on otetta saada. Häiritsevää on elokuvan kaksijakoisuus: Alussa ei tunnuta pääsevän asiaan millään mutta sitten kun niin tehdään niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittääkin. Elokuvassa haisee B-luokka ja pieni budjetti vaikka kovia starboja sinällään onkin mukana. Ohjauksessa ja tarinan viemisessä ei sinällään ole mitään vikaa sen jälkeen kun actioniin päästään mutta ohjaajana onkin Joe Carnahan, jo mainitun Smokin’ Acesien ja lukuisten TV-sarjojen taustalla pyörinyt indy-konkari.

En tiedä. Elokuvassa häiritsee, että aina ei voi tietää onko sen pimeä huumori tarkoituksellista vai tiedostamatonta. Myös leikkauksessa olisi hieman toivomisen varaa, sillä jotkut kohtaukset tuntuvat ikään kuin loppuvan kesken ja toisaalla katsojalle näytetään liikaakin. Dynamiikka siis kärsii. Sen sijaan pääosan esittäjä Patrick Wilson tekee työnsä sopivan lunkilla otteella ja saa täten katsojan sympatiat puolelleen – tosin alussa miestä vielä katselee kummeksuen.

Bluraylle ei ole minkäänlaisia spesiaaleja laitettu mutta eipä noita nyt odottanutkaan. Vähän tästä jää sellainen wtf- fiilis. Katsonko uudestaan? Kyllä mä varmaan katson, ihan vaan selvittääkseni, että mistä tässä oikein oli kyse. Ja eihän elokuva, jossa esiintyy David Hasselhoff, nyt ihan täyttä kuraa voi olla.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Sony Pictures, 2015

Traileri: