STOP THE PRESS!

Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) – Kaudet 1-9

Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) - Kaudet 1-9Ohjaus: Pamela Fryman, Rob Greenberg, Michael J. Shea
Käsikirjoitus: Carter Bays, Craig Thomas, Matt Kuhn, Craig Gerard, jne.
Tuotanto: Carter Bays, Pamela Fryman, Craig Thomas, jne.
Pääosissa: Josh Radnor, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Jason Segel ja Cobin Smulders
Arvio: 3/5

Viisi kaverusta hengaa kulmakuppilassa, kaksi heistä seurustelee keskenään ja muillakin pukkaa vähän sutinaa. Kuulostaako tutulta? Frendien jalanjäljillä steppaava Ensisilmäyksellä keräsi yhdeksän tuotantokauden aikana vankkumattoman fanilaumansa, vaikka se ei mullista komediasarjojen maailmaa.

Juju piilee elämänsä rakkautta etsivässä Tedissä, ryhmän romantikossa, joka kertoo tulevaisuudessa lapsilleen tarinaa hänen ja lasten äidin kohtaamisesta. Menneitä muistellessa käydään läpi suhdesekoiluja, uraongelmia ja muita vaiheita alle-ja-yli-kolmekymppisten elämässä. Tedin (Josh Radnor) vastakohta Barney (Neil Patrick Harris) on sulavaliikkeinen naistenmies, jolle rakkaus on epätoivottua utopiaa ja yhden illat jutut arkipäivää. Rohkeimmat, ja kenties sarjan parhaimmat röhöjutut on kirjoitettu ilkiö-Barneyn suuhun. On-off -vatkaamisesta vastaavat nuoruudesta saakka seukanneet Lily (Alyson Hannigan) ja Marshall (Jason Segel), joista jälkimmäinen on sarjan lisäksi tuttu lukuisista leffarooleistaan. Miesten päät pyörälle laittaa kylmänviileä toimittaja Robin (Cobie Smulders).

Perinteistä sitcom-kaavaa rom-twistillä noudattava How I Met Your Mother (kavereiden kesken HIMYM) irrottelee nopeilla leikkauksilla ja aikahypyillä. Huumorinkukkaa ruokitaan kaverusten persoonallisuuksien lisäksi seksillä, suhteilla, oluen juonnilla, juhlapyhillä, arkisilla sattumuksilla ja – no, elämällä yleensä. Koukuttavuus syntyy sympaattisen Tedin harhailusta naismaailmassa sitä oikeaa etsiessä. Viiston huumorin ystävät nauttivat ehkä enemmän Modernin perheen ja Seinfeldin kaltaisista komediasarjoista, mutta HIMYM on ehdottomasti lajityyppinsä tyylipuhdas ja kaikin puolin toimiva edustaja.

Ekstroina tarjoillaan pitkän kaavan kautta sarjan parhaita paloja, taustapaljastuksia ja muuta herkkua matkan varrelta.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014.

Viimeisen kauden traileri: