STOP THE PRESS!

Muumit Rivieralla -elokuva kilpailee arvostetulla Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla

ove Janssonin alkuperäisiin sarjakuviin perustuva piirrosanimaatioelokuva Muumit Rivieralla on valittu kilpailemaan arvostetun Shanghai International Film Festivalin kilpasarjassa ja on ehdolla animaatioiden Golden Goblet -palkintoon. Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali, joka on Aasian suurin elokuva-alan tapahtuma, järjestetään tänä vuonna jo 18. kertaa. Se on Cannesin ja Berliinin ohella yksi kansainvälisesti arvostetuimmista elokuvajuhlista. Voittaja valitaan 21.6.2015.

Elokuvaa on myyty elokuvateatterilevitykseen yli 50 maahan, kesällä elokuva tulee ensi-iltaan mm. Hong Kongissa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa.

Muumit Rivieralla julkaistiin DVD:nä ja Blu-raynä 11. helmikuuta. DVD:stä on saatavilla myös ruotsinkielinen versio. Elokuvan DVD- ja Blu-ray -myynti ylitti reilusti 15 000 kappaleen kultarajan nousten uutuusjulkaisuna yli 28 000 myyntikappaleeseen. Elokuva on digitaalisessa myynnissä iTunes Storessa ja Google play – palvelussa sekä vuokrattavissa digitaalisesti eri palveluista.

Muumit Rivieralla perustuu sarjakuvaan Familjen lever högt (Muumiperhe Rivieralla), joka pohjautuu Tove Janssonin ja hänen äitinsä kokemuksiin Rivieran lomalla. Elokuvan on ohjannut Xavier Picard ja tuottanut Hanna Hemilä, Handle Productions Oy:lle. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä, Beata Harju ja Xavier Picard.

ELOKUVAN SYNOPSIS

Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Henkeäsalpaavan myrskyn jälkeen heidän veneensä päätyy Rivieralle, missä he majoittuvat Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnalliseen elämänmenoon ja glamouriin tuskastunut Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. Elokuvan äänissä ovat mm. Maria Sid, Mats Långbacka, Alma Pöysti, Kris Gummerus, Carl-Kristian Rundman ja Irina Björklund.