STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä Colin Firth

KINGSMAN: SALAINEN PALVELU (Kingsman: The Secret ServiceYhdistyykö mielestäsi esittämässäsi Harryssä tuttuja supervakoojia kuten Jason Bournea ja James Bondia?

Colin Firth: Yksi tärkeimmistä jutuista, johon Matthew Vaughn on erikoistunut on se, että hän yhdistelee erilaisia juttuja, joista hän on todella innostunut. Osa niistä on juuri sellaisia, joiden parissa me kaikki olemme kasvaneet ja hän osaa yhdistellä niitä fanien kannalta oikealla tavalla. Se on satiiria ja hän haluaa tehdä sen liikaa alleviivamatta. Toki hahmossani on elementtejä Bondista, John Steedistä, Harry Palmerista ja jopa näyttelijä David Nivenistä. Se, mitä Matthew minulta halusi oli, että saisin kanavoitua hahmooni Ian Flemingin alkuperäisen Bondin herrasmiesvakoojan olemuksen.

KINGSMAN: SALAINEN PALVELU (Kingsman: The Secret ServiceSinut on harvemmin nähty toiminnallisissa rooleissa. Kuinka paljon Matthew joutui vakuuttelemaan sinua saadakseen mukaan elokuvaan?

Colin Firth: Olisin varmaan joutunut harkitsemaan pidempään, sillä hän ei edes näyttänyt minulle käsikirjoitusta. Oli aika uhrarohkea hetki, kun päätin antaa mennä ja katsoa mitä tuleman pitää. Se ei ollut mitenkään harkittu päätös. Tapasin Matthewin puolitoista vuotta ennen kuvausten alkua, jolloin hän kertoi elokuvasta yleispiirteisesti. Hän antoi minulle sarjakuvia mukaan, koska hän kirjoitti käsikirjoitusta tietyt henkilöt mielessä. Se oli osasyy tapaamiseen, mutta hän halusi myös tietää, olisinko valmis ottamaan paljon iskuja vastaan. Olisin ollut hyvin skeptinen roolin suhteen, jos hän olisi sanonut ”roolitan sinut siksi, että olet Britannian miehekkäin mies”. Todennäköisesti keskustelu olisi päättynyt siihen, mutta hän sanoi minun olevan vihonviimeinen henkilö jonka uskotaan tekevän mitään noista tempuista. Siis olevan kylmän viileä tappaja kaikkineen taitoineen. Silloin ajattelin, että hän selvästi haluaa horjuttaa ihmisten odotuksia. Niin hän tekee kaikissa elokuvissaan ja siksi ne ovatkin mielenkiintoisia katseltavia. Joten päätin ottaa homman vastaan, mutta hän pisti minut kunnon treeniin, jotta saataisiin epäluuloisimmatkin uskomaan, että teen kaikki temput itse. Stuntmiesten tekemänä homma ei olisi toiminut, minun oli opittava hommat. Harjoittelin joka päivä kolme tuntia kuuden kuukauden ajan.

KINGSMAN: SALAINEN PALVELU (Kingsman: The Secret ServiceMillaista oli saapua kuvauspaikalle tiukan harjoittelun jälkeen?

Colin Firth: Se ei ollut kenellekään miellyttävä kokemus, koska kaiken toiminnallisuuden piti mennä kuin tanssi ja jokainen liike oli muistettava. Se oli todellakin tanssia, koska jokainen liike oli tehtävä tarkasti, kun kuvaaja joutui kuvaamaan liikkeiden mukaisesti. Pitkiä taistelukohtauksia oli useita ja ne kuvattiin yhdellä kameraotoksella. Ei siis leikkauksia ollenkaan ja siksi se näyttääkin hyvältä, kun se on niin teatraallista. Ihmiset tekivät lujasti töitä, etteivät katsojat tule huijatuksi. Työ oli hyvin intensiivistä ja aikaa oli aina rajoitetusti. Siksi kaiken piti mennä täydellisesti. Stuntmiehet olivat hyvin, hyvin vaativia. Palatakseni aivan alkuun: kaikki alkoi siitä, että pystyisinkö edes hitto kyykistymään. Ensin minut piti saada liikkeelle ja vahvistumaan. Piti kasvattaa kuntoa ja nopeuttaa liikkeitä. Sen jälkeen kehittää lihasmuistia muistaakseni kaikki liikesarjat. Kaikkein haasteellisinta oli tehdä kaikki oikein.

Kuvat: Twentieth Century Fox, 2015