STOP THE PRESS!

Rauman superelokuun tapahtumat yhteistyöhön

Suomen ja koko maailmankin blues-kentän ykköstapahtumiin lukeutuvan Rauma Bluesin 30-vuotista historiaa juhlitaan elokuussa. Pääkonsertti biletetään lauantaina 8.8. Rauman keskustaan Parpansalin kentälle nousevassa tapahtumateltassa. Bluesit käynnistyvät kuitenkin jo perjantaina 7.8., jolloin samassa teltassa koetaan kaupungin yhtäaikaisten tapahtumien Rauma Bluesin, kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon ja jääkiekkokauden avaavan Pitsiturnauksen voimien yhdistyminen.

Perjantai 7.8. kerää kiekkokansan tuttuun tapaan Äijänsuolle aamusta alkaen seuraamaan legendaarista Rauman Lukon järjestämää Pitsiturnausta, jossa kuusi liigajoukkuetta ottavat mittaa toisistaan keskellä kesää. Rauma Festivo taas tarjoaa kamarimusiikin ystäville tapahtumia päivän aikana niin Café Salissa, Posellissa kuin kauppatorillakin. Rauma Bluesin perjantai-illan tapahtumapaikkoja ovat Parpansalin teltan lisäksi Café Sali ja ravintola Buena Vista.

Teltassa on perjantaina 7.8. luvassa kaksi peräkkäistä ilmaiskonserttia, joista toinen on Rauma Bluesin ja Rauma Festivon yhteinen koko perheen musiikkihetki, Kamaribluesit, ja toinen Rauma Bluesin ja Rauman Lukon yhteinen Pitsiturnauksen jatkot.

KAMARIBLUESIT!

Iltapäivällä Kamaribluesit avaa blues-teltan lapsiperheille suunnatulla tapahtumalla, jossa esiintyvät Helsingin Juniorijouset ja blues-kokoonpano Lumberjacks.

Helsingin Juniorijouset on Itä-Helsingin musiikkiopiston kymmeniä albumeita levyttänyt, kansainvälisesti kiitetty ja maailmanmaineeseen noussut jousiorkesteri, joka tuo Raumalle kolmisenkymmentä 10–20 -vuotiasta soittajaa.

Etelä-Pohjalaisten blues-taitureiden muodostama Lumberjacks sekoittaa rohkeasti tyylejä juurimusiikin laajasta kirjosta. Bändin toinen jalka on tiukasti bluesissa, mutta toinen ottaa askeleita milloin soulin, funkin tai jopa doo-wopin ja reggaen suuntaan. Nuoren yleisön huomioiminen onnistuu kokoonpanolta, josta osa toimii musiikin opetuksenkin parissa.

– Elokuun alkuun paikkansa vakiinnuttanut kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo jatkaa kahvila- ja katukonserttien jo vuosia jatkunutta perinnettä. Perjantain konsertti tuo laajennuksen tarjontaan erityisesti lapsiperheille, kertoo Rauma Festivon tiedottaja Kristiina Aatsinki.

– Musiikin riemun kokeminen ja konserttiin lähteminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Iloitsemme siitä, että yhteistyökumppanit ovat mukana järjestämässä ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

PITSITURNAUKSEN JATKOT

Pitsiturnaus saa ansaitsemansa jatkot, kun lätkämestarin selvittyä biletetään täydellä turnauskestävyydellä Parpansalin teltassa puoleen yöhön asti. Jatkojen musiikista vastaavat Atomirotta ja White Knuckles Trio.

Rauman Lukon hyökkääjä Janne Lahti hyppää kaukalosta keikkalavalle osana Atomirotan kokoonpanoa yhdessä muun muassa huippukitaristi Rane Raitsikan kanssa. Kesän ykkösfestareita ahkerasti kiertävän Atomirotan musiikki yhdistää bluesia, jazzia, funkia, rappia ja punkia.

Juurimusiikin fanit 2010-luvulla lumonneen kotimaisen White Knuckles Trion musiikki imee vaikutteensa Chicagosta ja New Orleansista fiilistellen välillä leppoisasti, välillä rokaten.

– Pitsiturnaus on kiekkokansan odottama kesän kohokohta, joka on muodostunut jo legendaariseksi kauden avaukseksi. Perjantai-iltana päättyvä koko päivän tapahtuma on kaivannut omia kesäisiä jatkojaan, toteaa Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

– Rauma on tunnettu lätkäkaupunkina ja useista musiikkitapahtumistaan. On hienoa, että voimme yhdistää voimamme pikkukaupungille omaleimaisella tavalla.

BLUES-KLUBIT

Rauma Bluesin perjantaiset blues-klubit ovat muodostuneet jo perinteeksi. Buena Vistassa kuullaan 7.8. Kamariblueseissakin esiintyvää Lumberjacks-kokoonpanoa – kuitenkin erilaisella keikalla, illan yleisön koostuessa aikuisista ja tunnelman klubifiiliksestä. Café Salissa musisoi huuliharpisti-laulaja Ville ”Little Willie” Mehto hard core -bluesillaan.

– On hienoa, että vielä kolmekymmenvuotisen blues-festivaaliuran kuluttua voi taas olla innoissaan tulevasta tapahtumasta, ja täysin aiheesta. Jälleen kerran klubit ja päätapahtuma muodostavat upean kokonaisuuden bluesin eri suuntauksista sekä uusien blues-nimien että vuosikymmeniä esiintyneiden muusikoiden ulkomaisin ja kotimaisin voimin, iloitsee Rauma Blues ry:n puheenjohtaja Tunnu Pärssinen.

– Vielä hienommaksi kokonaisuuden tekee se, että saamme tehdä yhteistyötä muiden raumalaisten perinteikkäiden, vakiintuneiden ja ilmiömäisten tapahtumien kanssa. Rauma Festivo, Pitsiturnaus ja Rauma Blues on aikamoinen kolmikko! Olemme ylpeitä saadessamme olla osa kaupungin superelokuuta.

Kaikkiin Rauma Bluesin perjantain 7.8. tapahtumiin on vapaa pääsy. Kamaribluesit aloittaa perjantain blues-kuviot klo 16.30, jonka jälkeen teltta on auki puoleen yöhön asti. Tarkemmat esiintymisajat teltassa ja blues-klubeilla ilmoitetaan myöhemmin. Blues-perjantai starttaa paitsi viikonlopun blues-bileet, myös reilun viikon mittaisen purjehduksen MM-kisojen iltatapahtumaryppään Parpansalin kisateltassa.

Rauman elokuu on saanut superelokuuotsikon johtuen runsaasta tapahtumien määrästä kuukauden aikana. Luvassa on runsaasti tapahtumia elokuvafestivaaleista erilaisiin musiikkitapahtumiin ja MM-purjehduskisoista jääkiekkoon.

Tarkemmat tiedot niin Rauma Festivon (4.-8.8.), Pitsiturnauksen (7.8.) kuin Rauma Bluesinkin (7.-8.8.) koko ohjelmista löydät allaolevista lisätiedoista.

RAUMA BLUESIN OHJELMATIEDOT JA UUTISET

www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues

RAUMA FESTIVON OHJELMATIEDOT JA UUTISET

www.raumanfestivo.fi
www.facebook.com/raumafestivo

RAUMAN LUKKO SEKÄ PITSITURNAUKSEN OHJELMATIEDOT JA UUTISET

www.raumanlukko.fi
www.facebook.com/rauman.lukko