STOP THE PRESS!

Ruisrock-festivaalia vietetään tulevana viikonloppuna

Turun Ruissalossa 3.–5. heinäkuuta juhlittava Ruisrock täyttää tänä kesänä jo 45 vuotta. Yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti jatkuneista rockfestivaaleista pitää pintansa myös suosittuna ja ajassa kiinni olevana tapahtumana. Suosiosta kertoo se, että liput ovat liikkuneet tänäkin vuonna hyvin vilkkaasti.

Tänä kesänä Ruisrockin lavoilla esiintyy yhteensä 67 bändiä ja artistia. Odotetuimpiin esiintyjiin lukeutuvat esimerkiksi yhdysvaltalaiset hiphop-artistit Pharrell Williams ja A$AP Rocky, brittiläiset pop-tähdet Ellie Goulding ja Disclosure sekä ruotsalainen dj-tuottaja-kaksikko Axwell /\ Ingrosso, jolle on luvassa festivaalille näyttävä lavashow.

Ulkomaisten nimien lisäksi Ruisrockissa soittaa suuri määrä kotimaisia eturivin muusikoita. Lavoille nousevat mm. Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Antti Tuisku, Disco Ensemble, Apulanta, Mokoma ja Michael Monroe.

Moni yhtye valmistelee Ruisrockia varten erityisshow’n. Don Huonot tekee festivaalilla yhden harvoista kesän keikoistaan, Kingston Wallin jäsenet nousevat lavalle bändinsä muistoksi viimeisen kerran ja Amorphis soittaa Ruisrockissa 20-vuotiaan ”Tales From The Thousand Lake” -albuminsa kokonaisuudessaan.

”Ruisrockista on jälleen kerran tulossa aivan huikea festariviikonloppu ja tapahtuman valmistelut ovat edenneet hienosti. Alueesta on tulossa hienompi kuin koskaan ja festarikävijöitä odottaa paljon uusia ja upeita juttuja Ruissalossa. Bändikattauksemme on tuttuun tapaan erittäin monipuolinen ja ohjelmistosta löytyy kohokohtia laidasta laitaan, runsautta pursuavan alueohjelman yllätyksiä ja elämyksiä unohtamatta. Suomen festarikesä tulee huipentumaan ensi viikonloppua Ruisrockissa!” kertoo festivaalin promoottori Mikko Niemelä.

Ruisrockin alueohjelma on entistäkin runsaampi

Ruisrock on laajentanut tänä vuonna festivaalialueella ja sen lähistöllä tapahtuvia aktiviteetteja. Alueohjelmaesityksen määrää on kasvatettu niin, että taidetta, performansseja ja muuta oheisohjelmaa on tarjolla Ruissalossa 55 eri tekijältä. Lisäksi alueelle rakentuu 13 design-myyjän kokonaisuus, josta yleisö voi ostaa kotimaisten käsityöläisten valmistamia tyylikkäitä festivaaliasusteita.

”Festivaalialueella on tänä vuonna todella paljon koettavaa. Jokaisen kulman takaa saattaa tulla seuraava yllätys”, kommentoi ohjelmaa tuottaja Satu Kankaristo.

Ruisrockin mobiiliapplikaatio on nyt ladattavissa matkapuhelimiin

Ruisrockin matkapuhelinsovellus on nyt ilmaiseksi ladattavissa iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin. Se perustuu avoimen lähdekoodin FestApp-sovellukseen ja sitä ovat olleet tekemässä vuosien varrella kymmenet ohjelmistokehittäjät yhteistyössä Ruisrockin vastaavan tuottajan Annakaisa Anttilan kanssa.

FestApp-sovelluksen koodia mikä tahansa tapahtuma maailmalla voi hyödyntää omassa tapahtumasovelluksessaan. Lisätietoja FestAppista: futurice.github.io/festapp

Sovelluksessa voi tutustua festivaalin artistikattauksen lisäksi alueohjelman ja ruokamaailman sisältöön. Käyttäjät voivat merkitä artisteja suosikeikseen, jolloin sovellus merkitsee ne aikatauluun eri värillä ja varoittaa keikan lähestymisestä 15 minuuttia ennen keikan alkua.  ´

Ruisrock 2015 artistit

Pe 3.7. Ellie Goulding (UK), Mastodon (USA), Ola Salo (SWE), Public Enemy (USA), Studio Killers (UK), Backyard Babies (SWE), Echosmith (USA), Marina and the Diamonds (UK), Amorphis, CMX, Kaija Koo, Mokoma, All Eyes On Us, Apina, JVG, Lapko, Lenno, So Damn Tuff, Tiisu, Tippa-T

La 4.7. Axwell /\ Ingrosso (SWE), Pharrell Williams (USA), Veronica Maggio (SWE), MØ (DK), Apulanta, Disco Ensemble, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kingston Wall FreakOut!, Von Hertzen Brothers, Aivovuoto & DJ Kridlokk & Tuuttimörkö, Anssi Kela, Atomirotta, Eva & Manu, Jaakko Aukusti, Kasmir, Lemmen Kätyrit, Olavi Uusivirta, Paperi T, Pimeys, Roope Salminen & Koirat, Ruudolf, Karri Koira & Särre, SANNI, SMC Lähiörotat, Tavastian Lauantaidisko DJ’s, Teksti-TV 666

Su 5.7. Disclosure (UK), A$AP Rocky (USA), Foals (UK), Mew (DK), G-Eazy (USA), Of Monsters and Men (IS), Don Huonot, Elastinen, Michael Monroe, Pariisin Kevät, Samuli Edelmann, Antti Tuisku, Aurora, Grave Pleasures, Hisser, Lyömättömät (Solonen, Kosola & Dj X-mies), Pertti Kurikan Nimipäivät, Reino Nordin (Bongo Rock & The Rhinos), Santa Cruz, Satellite Stories, Versaille

Ruisrockin perusliput ovat myynnissä Tiketissä, Lippupisteessä ja Lippupalvelussa. Ruisrockin VIP- ja Ruisrock+-liput ja leirintäliput ovat myynnissä Tiketissä.

Lippujen hinnat:
1 päivän lippu (pe/la/su) 80 euroa
2 päivän lippu (pe-la/la-su/pe+su) 118 euroa
3 päivän lippu 135 euroa