STOP THE PRESS!

Miekkailija-elokuvalle merkittävä saksalainen elokuvapalkinto

Elokuvalle Miekkailija on myönnetty saksalainen Bernhard Wicki -elokuvapalkinto, joka luovutetaan ohjaaja Klaus Härölle 2. heinäkuuta järjestettävässä palkintogaalassa Münchenin elokuvajuhlien yhteydessä. Bernhard Wicki -säätiö myöntää kansainvälisen palkintonsa vuosittain elokuvalle, joka on edistänyt tai tuonut esille rauhanaatetta.

Suomessa Nordisk Filmin levittämä Miekkailija sai ensi-iltansa jo 13.3.2015, ja Saksan elokuvateatteriensi-illan on määrä olla 22.9.2015. Saksassa elokuvaa levittää Zorro Film GMBH, jonka edustaja Werner Fuchs uskookin palkinnon lisäävän kiinnostusta Miekkailijaa kohtaan Saksan markkinoilla.

Suomalais-saksalais-virolaisena yhteistuotantona tehtyä Miekkailijaa on katsottu Suomessa yli 48 000 kertaa ja Virossa 40 000 katsojan rajapyykki on jo lähellä. Elokuva aloitti kansainvälisen myyntinsä toukokuussa järjestetyillä  Cannesin elokuvajuhlilla.

Miekkailija on draamaelokuva, joka kertoo Neuvostoliiton salaista poliisia pakoilevasta virolaismiekkailijasta, joka saa opettajan viran haapsalulaisesta koulusta. Perustaessaan oppilaille miekkailukerhon, hän joutuu konfliktitilanteeseen, kun hänen pitäisi palata Leningradissa järjestettävään miekkailuturnaukseen.

Klaus Härön ohjaamaa Miekkailijaa tähdittää Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Tuottajina toimivat  Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movie Oy:stä.

Suomen elokuvasäätiötä palkintogaalaan edustamaan saapuu myös elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn.

Lähde: SES