STOP THE PRESS!

Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan traileri on julkaistu

Lokakuun 9. päivä ensi-iltansa elokuvateattereissa saavan Onnelin ja Annelin talvi –elokuvan traileri on valmis. Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan perustuva elokuva on jatkoa Onneli ja Anneli –elokuvalle, joka keräsi lähes 180 000 katsojaa elokuvateattereissa vuonna 2014 ja palkittiin parhaana pitkänä lastenelokuvana Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla.

Katso traileri tästä: https://youtu.be/zAUgG705Nl8

Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan on ohjannut edellisen Onnelin ja Annelin tapaan Saara Cantell. Myös näyttelijät ovat pysyneet pitkälti samoina.  Onnelina ja Annelina nähdään ihastuttavat Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Tingelstiinaaa ja Tangelstiinaa näyttelevät Elina Knihtilä ja Kiti Kokkonen. Jaakko Saariluoma hurmaa Ulpukkana, Johanna af Schultén Rouva Rosina Rusinana ja ihastuttavaa Rouva Ruusupuuta näyttelee Eija Ahvo.  Vaaksanheimojen perhettä näyttelevät Anna-Leena Sipilä, Joonas Saartamo, Aleksis Koistinen ja Leena Uotila. Rooleissa nähdään myös Samuli Vauramo ja Inka Kallén. Elokuva on kuvattu talvella 2015 idyllisessä Loviisassa, joka on elokuvassa taianomainen Kissanmintun kaupunki.

Elokuvan tarina:

Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan. Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe. Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi koska maantiejyrä on hajottanut heidän kotitalonsa. He muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan, mutta pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen. Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu.

Elokuvan käsikirjoituksen on kirjoittanut Marjatta Kurenniemen rakastetun kirjan pohjalta Sami Keski-Vähälä ja elokuvan tuottajat ovat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta. Onnelin ja Annelin talvi –elokuvaa ovat tukeneet Yleisradio, Suomen elokuvasäätiö ja Kirkon mediasäätiö. Lisäksi elokuva on saanut kehittelytukea Euroopan unionin Luova Eurooppa –ohjelmasta. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.

Onnelin ja Annelin talvi –elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Loviisan kaupunki, Kannustalo ja Elisa.

Onnelin ja Annelin talvi elokuvateattereissa 9.10.2015