STOP THE PRESS!

The Woman in Black 2 – Angel of Death

womaninblackbluOhjaus: Tom Harper
Käsikirjoitus: Jon Croker
Tuotanto: Tobin Armburst, Ben Holden, Richard Jackson, Simon Oakes
Pääosissa: Helen McCrory, Jeremy Irvine, Phoebe Fox, Adrian Rawlins, Oaklee Pendergast
Arvio: 2,5/5

The Woman in Black 2 on jatko-osa vuoden 2012 Mustapukuiselle naiselle. Minulta tuo ykkönen jäi näkemättä, mutta blu-rayn ekstroissa selvitetään kakkosen olevan varsin itsenäinen teos.

Elokuvassa elellään vuotta 1941. Saksalaisten ohjukset putoilevat Lontooseen, ja kaksi naista, Eve (Phoebe Fox) ja Jean Hogg (Helen McCrory), lähtevät viemään joukkoa lapsia maaseudulle turvaan; turvallisuuden käsite on tietysti varsin venyvä näin kun kauhuelokuvassa ollaan. Outoja alkaakin tapahtua synkässä ja eristyneessä, linnamaisessa talossa. Eve näkee painajaista naisesta, joka on pakotettu antamaan lapsensa pois, mustapukuisen naisen hahmo ilmestyy, ja keinutuolikin narisee jossain. Lapset tuntuvat olevan vaarassa, mutta Eveä ei uskota. Avuksi tulee outoja itsekin nähnyt entinen lentäjä Harry (Jeremy Irvine).

The Woman in Black 2: Angel of Death on kuvattu erittäin tummin sävyin, ja vuoroveden aika ajoin eristämä, usvaan kätkeytyvä kivinen talon kolossi huokuu synkkyyttä. Parasta elokuvassa ovatkin mysteerin, menneisyyden salaisuuksien painon ja yleisen pahaenteisyyden tunnelmat, jotka tuovat parhaimmillaan mieleen jopa Jacques Tourneurin 1940-luvun kauhuelokuvat. Ikävä kyllä tekijät eivät ole luottaneet atmosfäärin voimaan, vaan ovat sirotelleet mukaan aika alkeellisia säikkyefektejä. Ne eivät oikeasti säikytä, mutta pilaavat tunnelman. Sääli, tästä olisi oikeasti voinut tulla jotain.

Ekstroissa poisjätetty kohtaus ja kaksi lyhyttä pätkää elokuvan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scanbox, 2015

Traileri: