STOP THE PRESS!

Focus

focusblOhjaus ja käsikirjoitus: Glenn Ficarra, John Requa
Tuotanto: Denise Di Novi
Pääosissa: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, Adrian Martinez, Gerald McRaney, BD Wong
Arvio: 1,5/5

Glenn Ficarran ja John Requan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Focus-elokuvassa (2014) Will Smith esittää huippuluokan huijari Nickyä. Hän tapaa lahjakkaan mutta huijaushommissa noviisin Jessin (Margot Robbie). Opettaja-oppilas –suhde johtaa pian vällyjen väliin, mutta lopulta Nicky jättää Jessin ammattia haittaavan liian läheisyyden takia. Pari kuitenkin törmää toisiinsa uudestaan kolmen vuoden päästä Buenos Airesissa, jossa Nickyllä on menossa Formuloihin liittyvä kaikkien aikojen vedätys. Nickyn pasmat ovat menossa sekaisin, ja kun pelikentällä on muitakin arvaamattomia pelaajia, on kohta vaikea tajuta kuka oikeastaan huijaa ketä.

Ficarra ja Requa ovat aiemminkin pyöritelleet huijauksien, varkauksien ja petosten sumaa mainiossa Paha pukki –elokuvassa (2003). Nyt näiltä fakiireilta on mainio loitolla. Focusin fokus on täysin kateissa, mikä on paha juttu, sillä kissoja ei elokuvassa näy. Se yrittää olla vähän Ocean’s Elevenin tyyppinen fiksailujen ja romanttisen komedian sekoitus, muttei onnistu. Vikkelät juonenkäänteet ovat uskomattomia jopa elokuvan omassa maailmassa ja loppuveivi jo täysin falski ja älytön. Romanttinen komedia –osiokin floppaa pahasti pieleen menneeseen roolitukseen: Smith on epäuskottava ja Robbie pelkkä koriste. Jos olet huijarimeiningin fani, katso vaikka Stephen Frearsin ohjaama Huijarit (1990)

Ekstroissa tutustutaan puijaustekniikoihin ja ihmetellään näyttelijöiden erinomaisuutta. poisjätettyjä kohtauksia ja vaihtoehtoinen alku mahtuvat mukaan myös.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2015

Traileri: