STOP THE PRESS!

Ted 2

Ted 2Ohjaus: Seth MacFarlane
Käsikirjoitus: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Tuotanto: Jason Clark, John Jacobs, Seth MacFarlane, Scott Stuber
Pääosissa: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, Morgan Freeman
Arvio: 3,5/5
Rääväsuinen ja huonosti käyttäytyvä nalle Ted (äänenä Seth MacFarlane) on seilannut vihdoinkin rakkaan Tami-Lynninsa (Jessica Barth) kanssa avioliiton auvoiseen satamaan. Arki koittaa ja riitelyksihän se menee, kun vaimonsa tuhlailusta hermostunut ukkonalle saa palkakseen vain mykkäkoulun. Samassa kaupassa työskentelevä pariskunta saa vihjeen työkaverilta, että lapsi voisi tehdä terää parisuhteelle. Riemastuneena vinkistä Ted kääntyy parhaimman kaverinsa Johnin (Mark Wahlberg) puoleen. Koska Ted ei pysty hoitamaan hommaa, niin heidän täytyy lähteä ”sperman hakumatkalle”, joka ei taatusti ole helppo. Loppujen lopuksi adoptio olisi se oikea ratkaisu. Parivaljakko saa avukseen juuri valmistuneen juristin Samanthan (Amanda Seyfried), joka kerää työkokemusta tällä tapauksella. Tedin avio-onni on nyt Johnin, Samanthan ja hänen itsensä käsissä.

Parisen vuotta sitten ensi-iltansa saanut Ted oli yllätysmenestys varsinkin Yhdysvalloissa. Räävitöntä huumoria ollaan harvoin näin rohkeasti nähty ns. mainstream -elokuvissa. Mieleen tulee lähinnä South Parkin elokuvaversio, jossa juttua heitettiin yhtä tanakalla asenteella. Kun kyseessä on menestyselokuva, niin jatko-osia tehdään vaikka väkisin. Onneksi Ted 2 ei ole väkinäinen jatko-osa, vaan ihan reilusti uudella tarinalla varustettu sellainen. Ensimmäisessä osassa mentiin koheltaen, mutta tässä tarina on eheä ja yhtä hauska. Vaikka paikoitellen on vanhoja juttuja kierrätettykin, niin paljon uusia pikkuvitsejä on tarinaan upotettu. Se on hyvä, sillä juuri ne antavat kokonaisuudelle kivan pikantin maun, jos noin ruokatermein voi sanoa. Jos jotain huonoa pitää etsiä, niin se on elokuvan pituus. Muutaman kohtauksen tiivistämisellä olisi saatu neljän tähden juttu, mutta valitettavasti puolikas tähti jää uupumaan parin turhan kohtauksen venytyksellä. Ted 2 on kuitenkin kelpoa viihdettä ei-niin-tiukkapipoisille.

Lisämateriaalina poistettujen ja pilalle menneiden kohtausten lisäksi erilaisia making of -dokumentteja, joista ehkä mielenkiintoisimmat ovat alussa nähdyn tanssikohtauksen tekovaiheista kertova juttu ja cameo-rooleista kertova pätkä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2015

Traileri: