STOP THE PRESS!

Ant-Man

Ant-ManOhjaus: Peyton Reed
Käsikirjoitus: Adam McKay, Paul Rudd, Edgar Wright, Joe Cornish

Tuotanto: Kevin Feige
Pääosissa:  Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Peña, Judy Greer, Tip “Ti” Harris, David Dastmalchian, Wood Harris, Jordi Mollà, Michael Douglas
Arvio: 4,5/5
Mestarivaras Scott Lang (Paul Rudd) on hommassaan todellinen ässä, joka kerta toisensa jälkeen onnistuu ryöväämään toinen toistaan suurempia kohteita. Scott on päättänyt jättää rikollisen menneisyytensä taakse, mutta yksi hänen rikostovereistaan tekee houkuttelevan tarjouksen, josta hän ei voi kieltäytyä. Hänen on murtauduttava taloon, jonka suuressa kassakaapissa on arvokas aarre. Hän onnistuu vaativassa tempussaan ja löytää kassakaapista kummallisen puvun. Kyseessä on tohtori Hank Pymin (Michael Douglas) vuosikymmenten aikana kehittämä erikoispuku, joka ei olekaan ihan mikä tahansa juttu. Se on kehitelty uudeksi sotavarusteeksi, jonka avulla sotilas voidaan muuttaa muurahaisen kokoiseksi tai sitäkin pienemmäksi supersotilaaksi. Pym ei kuitenkaan halunut ottaa pukua käyttöön vaimollensa sattuneen kuoleman johdosta ja sai potkut omasta yhtiöstään. Hänen assistenttinsa Darren Cross (Corey Stoll) otti ohjat käsiinsä ja ryhtyi kehittämään omaa versiotaan, jonka hän voisi myydä ahneille rahamiehille. Siksi Crossin toimet on estettävä keinolla millä hyvänsä, sillä muuten on maailma vaarassa.

Marvelin sarjakuvafirma se jaksaa tuottaa elokuvia menestyksekkäistä sarjakuvistaan. Mikäpä siinä, kun materiaalia on runsaasti ja onhan niiden taustalla sellaisia nimiä kuin Stan Lee ja Jack Kirby. Kun elokuvastudion taustalla on itse Disney, eipä rahastakaan ole loppupelissä puutetta. Mutta takaako se sitten laadun? Tämän elokuvan kohdalla voi sanoa, että nyt on suhteellisen laadukas juttu tiedossa, sillä tarinan taustalta löytyvät kaksi omaperäistä brittiläistä tarinan kertojaa. Edgar Wright ja Joe Cornish ovat tehneet Ant-Manista ehkä Marvelin elokuvista parhaimman sitten Sam Raimin Spidermanien. Tarina on sopivan tasainen, hauska, vauhdikas ja ennen kaikkea aivan muuta kuin teineille tarkoitettua höttöä kuten esim. Amazing Spiderman -elokuvat olivat. Väkivaltaisuus on hyvin lievää verrattuna moneen muuhun ja jopa komedioista tuttu Paul Rudd, joka on toiminut myös yhtenä käsikirjoittajana, on roolissaan uskottava. Ensimmäistä kertaa tämän genren elokuvissa esiintyvä Michael Douglas vetää roolinsa täydellisellä ammattitaidolla kotiin.

Lisämateriaalina tarjolla on poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia, kommenttiraitoja ja making of -dokumentteja.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Marvel / Walt Disney Studios Home Entertainment, 2015

Traileri: