STOP THE PRESS!

Suomalaisen taikurin elämysteatteriesitys on valittu kymmenen kiinnostavimman esityksen joukkoon

Janne RaudaskoskiJanne Raudaskosken The Outsider saa kaksikymmentäneljä esitystä Edinburgh Festival Fringessä elokuussa.

Suomalaistaikuri Janne Raudaskoski vie kehutun The Outsider –elämysteatteriesityksensä maailman suurimmille teatterifestivaaleille Edinburgh Festival Fringeen. Jo kuudelle kielelle käännetty ja ilmiöksi noussut The Outsider saa neljäviikkoisen festivaalin aikana kaksikymmentäneljä esitystä 360-paikkaisessa New Town Theatressa. Edinburghiin lähtee kahdeksanhenkinen tekijätiimi sekä kuorma-autollinen rekvisiittaa ja esityksessä käytettävää tekniikkaa. Ennakkotunnelmat ovat hyvät, sillä esitys on mediassa rankattu etukäteen festivaalin yli kolmesta tuhannesta esityksestä kymmenen kiinnostavimman joukkoon.  Vuodesta 1947 järjestettyä Edinburgh Festival Fringeä vietetään tänä vuonna 6.-31. elokuuta.

”Edinburghin festivaali voi olla esitykselle merkittävä ponnahduslauta maailmalle ja tehdä  esityksen tunnetuksi kansainvälisesti. Mielenkiinnolla odotamme minkälaisen vastaanoton The Outsider festivaalilla saa.” Raudaskoski toteaa.

THE OUTSIDER
Vuoden 2014  vuoden taikurin Janne Raudaskosken kehuttu taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria yhdistelevä The Outsider –elämysteatteriesitys on saanut seisovia aplodeja sekä ylistäviä kritiikkejä muun muassa Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa.  Suomessa esitys on nähty täysin katsomoin muun muassa Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa ja Verkatehtaan isoilla näyttämöillä. Viimeksi The Outsider nähtiin kesällä 2015 loppuunmyydyssä Nivalan jäähallissa. Seuraava Suomen esitys on Sibeliustalossa Lahdessa syyskuun 19.  päivä.

The Outsider kertoo tarinan miehestä, joka ei ole tästä maailmasta. Esitys johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. Maailmalla menestystä niittänyt esitys siteeraa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä ja tuo sen tähän päivään.

Katso esityksen traileri  tästä:  https://www.youtube.com/watch?v=r92vGFSN5Fo

Edinburgh Festival Fringen kotisivut:  www.edfringe.com