STOP THE PRESS!

She’s Funny That Way

She's Funny that WayOhjaus: Peter Bogdanovich
Käsikirjoitus: Peter Bogdanovich, Louise Stratten
Tuotanto: George Drakoulias, Logan Levy, Holly Wiersma, Louise Stratten
Pääosissa:  Owen Wilson, Imogen Poots, Rhys Ifans, Kathryn Hahn, Jennifer Aniston, Will Forte
Arvio: 4/5

Tervetuloa New Yorkin teatterimaailmaan! Siellä voi tapahtua mitä tahansa sekä näyttämöllä että kulisseissa. Kuten esimerkiksi tämä tarina teatteriohjaaja Arnoldista (Owen Wilson), joka on naimissa naisnäyttelijä Deltan (Kathren Hahn) kanssa ja heillä on kaksi ihastuttavaa lasta. Silti tekee mieli koettaa, onko se nurmikko vihreämpää aidan toisella puolella. Hotellihuoneesta mies tilaa itselleen ”seuralaisen” Geon, mutta oikealta nimeltään hän on Isabella (Imogen Potts), joka haaveilee urasta näyttelijättärenä. Kun hän kertoo asiakkaalleen unelmansa, lupaa Arnold samantien antaa 30 000 dollaria jos Geo lopettaa työt ilotyttönä. Kun he aamulla oven edessä halailevat, naapurihuoneessa asuva, Arnoldin näytelmässä esiintyvä Seth (Rhys Ifans) näkee tilanteen ja suuren farssin siemenet on kylvetty. Syntyy sellainen ihmissuhdesoppa, että puolitoista tuntia saadaan kunnolla suhteita sotkettua.

Kun elokuvasta ehti kulua parisen minuuttia, niin aivoni takoivat ajatusta, että tulossa on jotain samankaltaista komediaa kuin mestari Woody Alleniltä. Alkutekstit ja musiikki olivat juuri sellaiset, että melkeinpä olisin voinut veikata juuri hänen elokuvakseen, jos en olisi muuta tiennyt. Tämän elokuvan ohjauksesta ja osittain käsikirjoituksesta vastaa elokuva-alan monitoimimies Peter Bogdanovich, joka on viime vuosina lähinnä näytellyt elokuvissa, eikä itse ohjannut niitä. Hyvä että herra on palanut takaisin kameran taakse, sillä She’s Funny That Way on todellinen piristysruiske megahittien aikakaudella.

Siinä missä Allen on ehkä hivenen menettänyt parasta teräänsä, niin Bogdanovich tekee terävää jälkeä, joka saa katsojan aidosti nauramaan ihmissuhdekiemuroille. Käsikirjoitus tarjoaa todellakin hienoa komediaa, joka nimekkään näyttelijäkaartin avustuksella pääsee todella kukkimaan. Yleensä hörhökomedioissa nähty ja Allenin ”Midnight in Paris” -elokuvassa hyvän yrityksen tehnyt Owen Wilson on tässä jutussa enemmän oikeassa paikassa kuin aiemmin mainituissa. Hän ei ärsytä ja onnistuu jopa rikkomaan hivenen sitä hymyilevää ”cowboy” -olemusta, joka tuntuu hänellä olevan, olipa rooli mikä tahansa. Hänen ympärillään kaikkien muidenkin roolisuoritukset suorastaan säkenöivät koomisella tavalla. She’s Funny That Way on kepeän hauska komedia, joka on aidosti hyvän mielen elokuva.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Future Film, 2015

Traileri: