STOP THE PRESS!

Tiina Lymin ensimmäinen pitkä elokuva ensi-iltaan alkuvuonna 2016

Tiina Lymi ohjaa paraikaa Uudellamaalla ensimmäistä pitkää elokuvaansa. Vielä työnimellä Piilotetut kulkevan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Kainuussa heinäkuussa ja jatkuvat elokuuhun saakka Uudellamaalla. Suomalaisen road movien pääosissa näyttelevät muun muassa Antti Holma, Jussi Vatanen, Ville Tiihonen ja Lotta Kaihua. Solar Films -elokuva saa ensi-iltansa alkuvuonna 2016.

Tiina Lymi kommentoi mallikkaasti edenneitä kuvauksia seuraavasti: ”Kuvaukset ovat edenneet erittäin hyvin. Olen onnellinen hienosta castista ja tästä määrästä ammattilaisia elokuvantekijöitä ympärilläni. Materiaali näyttää todella hienolta ja olen iloinen, että myös Kainuun erityinen valo saatiin tallennettua.”

Elokuvan tyylilaji on yhdistelmä road movieta, mustahkoa huumoria, koskettavuutta ja toimintaa. Elokuvan tuottaja Nina Laurio Solar Filmsiltä luonnehtii sitä seuraavasti: ”Elokuva on draamakomedia lapsettoman uranaisen ja laiminlyödyn naapurin tytön matkasta kohti tuntematonta päämäärää ja kohti toisiaan.”

Uutuuselokuvaon maineikkaan näyttelijän Tiina Lymin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus. Hän on ollut myös mukana käsikirjoitustyöryhmässä yhdessä käsikirjoittaja Nina Laurion ja Johanna Hartikaisen kanssa. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Genre:
Draamakomedia

Tuotantoyhtiö:
Solar Films

Tuottaja:
Nina Laurio

Vastaavat tuottajat:
Markus Selin ja Jukka Helle

Käsikirjoitus:
Nina Laurio, Johanna Hartikainen ja Tiina Lymi

Ohjaus:
Tiina Lymi

Cast:
Antti Holma, Lotta Kaihua, Marja Packalén, Ville Tiihonen,
Jussi Vatanen, Eedit Patrakka (lapsinäyttelijä)

Kuvaukset:
7.7. – 14.8. Uudellamaalla ja Kainuussa

TV-oikeudet:
MTV3

Levittäjä:
Nordisk Film

Elokuvasta:
Piilotetut on toiminnallinen draamakomedia lapsettoman uranaisen ja laiminlyödyn naapurin tytön matkasta kohti tytön mummolaa. Matka Helsingistä Kainuuseen tuo yhteen kolme vahvaa, eri sukupolvia edustavaa naista, jotka löytävät matkan aikana Kainuun korvessa sekä toisensa että ratkaisut ongelmiinsa.