STOP THE PRESS!

Welcome to Me

Welcome to MeOhjaus: Shira Piven
Käsikirjoitus: Eliot Laurence
Tuotanto: Jessica Elbaum, Will, Ferrell, Aaron L. Gilbert, Marina Grasic, Adam McCay, Kristen Wiig
Pääosissa: Kristen Wiig, Wes Bentley, James Marsden, Linda Cardellini, Joan Cusack, Loretta Devine, Jennifer Jason Leigh, Tim Robbins
Arvio: 2/5

Kun löytää Will Ferrellin nimen tuottajien joukosta, on lupa odottaa jollain lailla omituisen puolella harhailevaa komediaa; jotain sinnepäin Shira Privenin ohjaama Welcome to Me (2013) onkin, muttei tarpeeksi.

Alice Klieg (Kristen Wiig) kärsii rajatilapersoonallisuudesta. Psyykenlääkkeet lentävät vauhdilla nurkkaan, kun Alice voittaa arvalla kymmeniä miljoonia ja alkaa toteuttaa unelmaansa. Konkurssikypsä kaapelikanava on miljoonashekkejä saatuaan enemmän kuin suostuvainen lisäämän ohjelmistoonsa Alicen talkshow’n Welcome to Me. Ohjelman aihe on Alice ja vain Alice, joka kertailee elämänsä kipukohtia.

Elokuvan aihe on sinänsä kiinnostavasti aikamme sairaus, pakkomielteinen oman itsen todentaminen ja tuputtaminen. Ikävä kyllä Alicen Show’n seuraaminen on yhtä noloa kuin vaikkapa surkuhupaisten ja säälittävien twiittien lueskelu. Kovin paljon ei aiheesta lopulta saada irti, ja huumoripuolikin jää vaisun lakoniseksi. Wiig on täydellinen Alicena, mutta muuten Welcome to Me on pettymys.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2015

Traileri: