STOP THE PRESS!

The Second Best Exotic Marigold Hotel

secondbestexoticblOhjaus: John Madden
Käsikirjoitus: Ol Parker
Tuotanto: Graham Broadbent, Peter Czernin
Pääosissa: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Dev Patel, Celia Imrie, Penelope Wilton, Richard Gere, Tamsin Greig
Arvio: 1/5

Joskus sitä pääsee kriitikkokin helpolla: tätä juttua tehdessä ei tarvinnut hirveän monta sanaa muuttaa muutama vuosi sitten kirjoittamastani ensimmäisen Marigold Hotel –arvostelusta. Sen verran samaa höttöä toinenkin on.

John Maddenin ohjaamassa ikääntyneiden sadussa, The Best Exotic Marigold Hotel, seitsemän toisilleen ennestään tuntematonta brittiä muuttaa Intiaan viettämään eläkepäiviään, kotimaassa kun ei ole varaa asua. Nyt hankitaan toista Marigold Hotelia, ja kuten ensimmäisessä osassakin asukit riitelevät ja ihastuvat. Vähitellen heidän elämäntarinansa paljastuvat. Intialainen meno tuottaa omat erityiset sävynsä suunnitelmien toteuttamiseen.

Enpä ole hetkeen nähnyt yhtä vähän hauskaa komediaa kuin The Best Exotic Marigold Hotel. Huumoria yritetään repiä kulttuurien yhteentörmäyksestä, vitsit vain ovat vanhempia kuin elokuvan henkilöt; itse asiassa ne ovat niin vanhoja, että ne olisi ollut syytä haudata jo aikaa sitten. Tekijöitä on ilmeisesti huvittanut piipahtaa Intiassa, muuta syytä tapahtumien sijoittamiselle sinne on vaikea keksiä; ihan yhtä hyvin porukan olisi voinut kärrätä pöljäilemään johonkin Lontoon esikaupungin vanhainkotiin. Henkilöiden elämäntarinatkin ovat totaalisen kiinnostamattomia ja vieläpä kliseisiä. Kauheinta on kuitenkin katsoa, miten erinomaiset näyttelijät haaskataan tyystin.

Ekstroissa lyhyitä pätkiä jostain kulissien takaa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2015

Traileri: