STOP THE PRESS!

Ollaan kuin kotonanne

Ollaan kuin kotonanneOhjaus: Vesa Nuotio, Neil Hardwick
Käsikirjoitus: Seppo Ahti, Ilse Rautio, Neil Hardwick
Tuotanto: MTV viihdetoimitus
Pääosissa: Ritva Valkama, Pentti Siimes, Kari Heiskanen, Pirkka-Pekka Petelius, Tom Pöysti, Martti Pennanen
Arvio: 1/5

Viidestä noin tunnin pituisesta osasta koostuva sketsisarja esitettiin televisiossa 1982. Joka jakson alussa Pentti Siimes ja Ritva Valkama muka änkeävät jonkun pahaa-aavistamattoman perheen kotiin heittämään huulta ja katsomaan televisiosta sketsejä. Kohta seuraan tunkee myös joku julkkis osallistumaan ilonpitoon.

Hohhoijaa, kyllä oli väsynyttä ilkamointi 1980-luvun alussa. Pakkomiellettä muistuttava sanaleikittely ja vielä turhaan venytetyt laimeat sketsit ovat kuin jonkin perhelehden huumoripalstalta. Neuvostoliittoakin näköjään pelättiin vielä tuolloin siihen malliin, että kilttiä vitsiä oli siitäkin väännettävä. Oma lukunsa ovatkin sitten julkkisvieraat: Tapani Kansa, Juice Leskinen, Kari Suomalainen, Teija Sopanen ja Lasse Mårtenson ovat niin antaumuksella mukana surkeasti kirjoitetuissa osissaan, että myötähäpeän määrä on liki sietämätön.

No. Onhan tässä vanhojen ja väsyneiden lisäksi mukana tulevaisuuden airuetkin: Kari Heiskanen ja Pirkka-Pekka Petelius singauttivat muiden ryhmäteatterilaisten kanssa kotimaisen huumorin uusiin sfääreihin vuonna 1986; silloin nähtiin ensimmäinen osa Tabua.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by VLMedia, 2015